Yrkes- og utdanningsmessa 2019

Fikk vist fram mange utdannings- og yrkesvalg under onsdagens messe

Publisert: 24. januar 2019 8:43.

Del på sosiale medier:

  • 18
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Onsdag ble den årlige lokale yrkes- og utdanningsmessa (YU) arrangert for 12. gang. 49 stands og over 500 ungdommer var tilstede i Hitrahallen. Sjekk ut vår bildekarusell og oppsummering av de mange inntrykkene fra messa.

Valget om hva man skal gjøre etter ungdomsskolen og videregående kan være vanskelig. Det er ingen tvil i at det er mange muligheter og retninger man kan velge. Her er bildekarusellen som oppsummerer standene og litt fra miniseminarene fra messa.

Prosjektleder og rådgiver ved Blått kompetansesenter Heidi Glørstad Nielsen var godt fornøyd etter endt messedag. Den blir i følge Heidi  bare større og større for hvert år.

–  Jeg er kjempeglad for at det er så mange utstillere, og det er ekstra gøy med eksterne utstillere. El-næringen er med og anleggsbransjen er også kommet med i år. Likevel kan vi bli bedre, mener hun og savner at bedrifter fra reiseliv og handel deltar på standene.

Ingen av øyregionens hoteller eller restauranter er til stede under messa. Derimot er matfag på Guri Kunna som  utdanner kokker og servitører godt synlig.

Les også: – Spennende med speed dating

Prosjektleder og rådgiver ved Blått kompetansesenter Heidi Glørstad Nielsen ønsker velkommen
Mats Krangnes (17), Elise Boneng (17), Sander Pettersen (16) og Lars Erik Tangen (19) representerer bygg og anlegg
Anniken F. Engan (15), Synne Eide (15), Klara Johannesson (15) og Mette Hørnlein (15) er på speeddate med Bygg og anlegg.
Ludvik Hestnes (15) og Sivert Berget (15) synes det er gøy med speeddating på yrkes- og utdanningsmessa.
Stefani Pettersen (15), Jørgen Leikvang Eriksen (15), Alexander Berg Glørstad (15), Karl Erik Melhus (16) trives på messa
Representerte helse og oppvekst, barn og ungdom og helsefag: Bak fv: Elise Hammer, Maren Ansnes Haltland (16), Kristine Fjeldberg (19), Miriam Romul (16), Patrick Haranes (17) Foran fv: Benedicte Valvåg (17), Signe Heggvik (16)
Mina Wold Andersen (18) og Frida Berget (17) synes det er interessant med miniseminar.
Maria Hestnes (16) og Sandra Myklebust (17) synes det er bra med miniseminar.
Nora Hellandsjø (17) og Thea Lervik (18) går akvakultur Vg2. De har begge bestemt seg for å satse på jobb innen havbruk.

Les også: Nora og Thea satser på jobb innen havbruk

 

Les også