Fiskeriminister Harald Tom Nesvik besøker lokale bedrifter og skoleelever mandag

Starter med undervisning på Guri Kunna

Fiskeri- og sjømatministeren møter Hitramat og fiskere

Publisert: 30. august 2019 11:42.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Fiskeri- og sjømatministeren (forøvrig en tittel han fikk fredag) har ønsket seg tilbake til øyregionen og vi inviterte han for lenge siden forteller Olaf Reppe i Frøya Frp og Tom Skare i Hitra Frp. Mandag komme han til begge kommunene, der han både skal undervise elever på Guri Kunna og møte lokale fiskere og sjømatbedrifter.
- På Hitra vil vi gå gjennom en del problemstillinger Hitramat har fort fortsatt vekst, og utfordrer ministeren til å hjelpe til her, forteller Tom Skare. I tillegg vil både fiskerlag og turistutleiere møte til åpent kontor.

Annonser

Skal undervise på Guri Kunna

Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (Frp) ser frem til å komme tett på fremtiden til den blå næringen, når han besøker øyregionen på mandag. Det første møtet han skal ha er med elever innenfor den blå sektor på Guri Kunna der han vil ha en times undervisning i storsalen på kulturhuset på Sistranda.

– Det er mange som søker seg til de blå fagene. Det er bra, for sjømatnæringen trenger flere kloke hoder og flinke hender. Jeg gleder meg til å møte elevene på Guri Kunna, og til å møte folk og bedrifter på Hitra og Frøya, sier minister Harald T. Nesvik som fredag fikk tittelendring og ble både fiskeri- og sjømatminister.

Utekontor på Rabben

Etter møtet med elevene på Guri Kunna beveger følget seg noen meter bort til Rabben Marina, der ministeren etablerer et utekontor og stiller opp for spørsmål og svar for fiskere og personer som er berørt av den blå sektor. Blant annet vil nok Sigrid Hanssen fra turistbedriften AngelAmfi på Hitra få anledning til å stille ministeren noen spørsmål rundt registrering av turistfiske. Utekontoret foregår mellom kl 13 og 14 og her er alle velkommen sier de lokale partitoppene.

– Tanken bak utekontor er at dette skal være en møteplass der folk kan ta opp smått og stort over en kopp kaffe. Et slags åpent møte der de fremmøtte styrer tema, sier fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik.

Møter Hitramat

Etter visitten på Frøya går turen til krabbefabrikken til Hitramat. Her er det satt av tud til å gå gjennom en del utfordringer bedriften møter i hverdagen, i alt fra å få tilgang til råstoff og bidra til at fiskere kan etablere seg. Transport og føringsrett, samt markedsadgang utenfor Norge som er svært viktig for de lokale arbeidsplassene. Anton Fjeldvær vil her ta opp konkret saker som han håper ministeren kan få gjort noe med.

Statsekretær Roy Angelvik som er fra Hitra FrP møtte Sigrid Hanssen i Angelamfi under en valgstand nylig. Da tok hun opp en del problemstillinger rundt registrering av turistfiske som hun ønsket hjelp med. Mandag skal hun få møte fiskeriministeren for å følge opp spørsmålet.

– Jeg gleder meg til å møte elever på Guri Kunna og bedrifter og folk som jobber i den blå sektor, og ser det svært nyttig å få møte dem der de er, sier ministeren som ser fram til mandagens besøk i øyregionen.

 

Les også