Vitner tipset politiet som rykket ut

Flere mistenkt for promillekjøring i natt

Publisert: 14. juli 2019 10:51.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det ble tipset om flere hendelser med mistanke om promillekjøring natt til søndag. Tre menn ble tatt med inn til blodprøvetaking etter at politiet rykket ut. En hitterværing og to fra Trondheim er mistenkt etter nattens hendelser forteller operasjonsleder Ebbe Kimo søndag morgen.

Annonser

To menn i bil gjemte seg for politiet etter kræsj

Det var i etterkant av Åge-konserten på Knarren det kom inn to to tips om mulig promillekjøring i løpet av natta. Den første hendelsen skjedde rundt klokka 02.00 der politiet fikk tips om at en bil med to personer hadde kollidert, og så kjørt videre. Begge virket synlig beruset.

– Politipatruljen rykket ut for å lete etter bilen, forteller operasjonsleder Kimo. I følge vitner var det en synlig beruset person bak rattet og den hadde kjørt videre etter å ha en liten kollisjon ved Reksa på Fjellværøya. Da politiet ankom stedet hadde de i bilen prøvd å gjemme seg i nærheten, men etter kort tid fant de bilen med to synlig berusede personer i følge politiet.

Det var to unge menn rundt 30 år fra Trondheim som ble funnet og som begge var synlig beruset. Det ble gjort en del tekniske funn og begge de unge mennene ble tatt med for blodprøvetaking.

– Det opprettes sak på hendelsen og avhør og tekniske funn vil avgjøre hvem som blir siktet for promillekjøring av de to. Politiet har i natt en mistanke om hvem dette er, sier Kimo.

Førerkort er beslaglagt i forbindelse med hendelsen. Det var ikke noen personskader i forbindelse med sammenstøtet.

Fikk tips om en lokal helt seinere i natt

– Seinere på natt kom det inn en ny melding rundt klokka halv fem om at en ung herremann var blitt observert sittende bak rattet synlig beruset fra området rundt Knarren. Politiet hadde fått bilnummeret og kunne raskt finne tak i vedkommende hjemme på Fjellværøya. Han ble tatt med for blodprøvetaking og det opprettes sak om promillekjøring, forteller Ebbe Kimo ved Trøndelag politidistrikt.

Relativt rolig ellers

Begge disse hendelsene skjedde i tilknytning til konserten på Knarren brygge, men Kimo rapporterer om få hendelser forøvrig på selve arrangementet. Politiet var til stede med ni betjenter, samt en rekke vakter fra Alpha Security.

Arrangementet gikk rolig for seg, en person ble bortvist fra stedet og sendt hjem med drosje, men ellers har det ikke vært noe unormalt.

– Det er fint at vi blir tipset når publikum ser noe mistenkelig og begge nattens hendelser med promillekjøring ble tatt etter tips fra vitner som så hendelsene, sier Kimo.

 

Les også