Flere fartøy ble stanset under helgas adferdskontroll på sjøen som ble avholdt av politiet i samarbeid med mannskap på kystvaktskipet KV Njord.

Flere personer bøtelagt etter Kystvaktas kontroller på sjøen

Publisert: 19. juli 2019 10:49.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Forrige helg gjennomførte mannskap på kystvaktskipet KV Njord i samarbeid med politiet flere kontroller på sjøen mellom Kvenvær og Knarrlagsundet. Flere fikk forelegg for høy fart gjennom Dolmsundet og Kvenvær og det ble utstedt flere forelegg for manglende vestbruk, melder politiet i dag.

Annonser

I forbindelse med mange båter på sjøen i forbindelse med konserten på Knarren samlet det en stor mengde båter på sjøen denne helga. Det var kystvakstskipet Njord som var i området og ved hjelp av mobbåter utførte mannskap fra politiet i samarbeid med mannskap fra kystvakten flere båtkontroller ved området i Knarrlagsundet og flere steder på Hitra forøvrig.

I områdene i Kvenvær og Dolmsundet der det er fartsbegrensing på 5 knop ble flere fartøy stanset etter å ha kjørt alt for fort gjennom disse sonene. Totalt be fem personer stanset og ilagt forelegg på for høy fart gjennom disse sonene melder politiet på twitter.

Flere av båtene som befant seg i området sist helg mellom 12. og 14. juli ble stanset og kontrollert for å ha redningsvest. Fire førere ble bøtelagt for manglende redningsvest, mens en som nektet å vedta forelegget ble politianmeldt i følge politiet.

Mannskap på kystvaktskipet Njord var også på land under konserten på Knarren sist helg. På sjøen ble det foretatt flere adferdskontroller i løpet av helga rundt hele Hitra.

Forenkla forelegg for manglende vestbruk og fartsoverskridelse

Kystvakta har alltid deltatt med mannskap for å gjennomføre adferdskontroller sammen med politiet på sjøen når det er store arrangement i området og båtførere flest har stor forståelse for dette. Under helgas konsert i Knarrlagsund lå det et titalls båter i Sundet, samtidig som kystvaktas mannskap patruljerte synlig i området.

På Hitra er er fem knops fartsgrense på sjøen i områdene ved Knarralgsundet, Dolmsundet og Kvenvær. Folk flest kjører fornuftig, men når politiet er i området kontrollerer de visuelt at de ikke overskrider denne fartsgrensa.

I Adresseavisa forteller politibetjent Terje Kalland i Trøndelag politidistrikt som var med på helgens kontroll at mange eav båtførerne er usikre på reglementet rundt bruk av redningsvest ombord i båt.

– Når båten man oppholder seg i er under åtte meter lang, har utendørs opphold og er under fart, er det påbudt at redningsvesten er på og det er ikke nok at redningsvesten er ombord i båten som enkelte tror sier Kalland til Adresseavisen.

Blir en båt tatt med personer ombord uten redninsgvest blir det utstedt et forelegg på 500 kroner per person som ikke har den på i følge politiet. Fartsoverskridelse i femknopssoner er på 1500 kroner per båt.

Det koster 500 kroner per person å bli tatt uten redningsvest i båt. Forelegget for å kjøre over femknopsgrenser er 1500 kroner per båt.

Politiet understreker at de er veldig glade for at folk er på sjøen og har det fint i godværet.

Politibetjent Kalland skryter også av båtfolket som var på Hitra i helgen. Det var mange arrangementer og stor båttrafikk, og han er i følge Adresseavisen fornøyd med det overordnede resultatet på kontrollene.

 

Les også