Den første vintersnøen har kommet i Trøndelag og det meldes om flere trafikale problemer langs Laksveien FV714 u t til Hitra. (Arkivfoto/illustrasjon)

Flere trailere med problemer på Lakseveien tirsdag kveld

Publisert: 4. desember 2018 23:46.

Del på sosiale medier:

  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Politiet melder tirsdag kveld om dårlige kjøreforhold flere steder på vei utover mot Hitra. Bjørg Reitan Bjørgvik er på vei hjem til Forsnes og forteller at flere vogntog har problemer mellom Orkanger og Sunde.
- Det var veldig glatte veger i Åstfjorden og to trailere stod i bergveggen nesten på toppen mot Mjønes, forteller hun på telefon sent tirsdag kveld.

Annonser

Politiet melder om flere trailere som har problemer med å komme fram eller har kjørt av vegen på fv. 714 mellom Orkanger og Hitra/Frøya. Bilbergere arbeider på strekningen og det er ikke meldt om personskader forteller politiets operasjonssentral.

Bjørg Reitan Bjørgvik kjørte inn til Trondheim for et møte i kveld og forteller om vanskelige kjøreforhold både på vei inn og hjem i kveld.

– Da jeg kjørte inn i halv firetiden var det nærmest snøstorm over Våvatnet og svært dårlig sikt, forteller hun.

Noe bedre ble det tydeligvis ikke på hjemveien i kveld heller. Hun passerte flere  vogntog som hadde problemer eller som stod fast. To hadde havnet i bergveggen også i følge Bjørgvik.

– Det startet allerede på vei opp fra Gjølme der en trailer stod fast i bakkene opp og videre var det glatte veier hele strekningen, sier Bjørg som er glad for at hun kjører firehjulstrekker i kveld. Da jeg kom til Åstfjorden kom det en brøytebil ryggende ned fra Mjønes, og en trailer like etter som kom på skjeiva like ved der nybrua skal komme. Det kjentes veldig glatt ut og kjente bilen skled. Litt lenger opp mot gamle Mjønes Trevare var det to trailere som lå i grøfta inn mot bergveggen, forteller eller lettet dame etter å ha kommet seg på Hitra.

Politiet stod på toppen av Mjønes og dirigerte trafikken, og bilberger skal være på vei i følge politiet. Hele strekningen var kjempeglatt forteller Bjørgvik, med et tynt snølag oppå den isete veien. Det er ikke meldt om andre alvorlige uhell i løpet av kvelden, men politiets operasjonssentral melder om flere utforkjøringer mange steder i Trøndelag denne kvelden.

Les også