Mateusz Narbut og Maren Hjelmeland bor i dag i Gammel-Fillan og forteller det var en god overgang fra Oslo til Hitra.

Hitra kulturfestival 2019: Ny på Hitra

Flyttet fra Oslo til roligere omgivelser

Publisert: 5. februar 2019 10:59.

Del på sosiale medier:

  • 58
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Rundt 60 nye Hitterværinger tok turen til en trivelig kveld med Hitra-tapas og kulturelle innslag. Blant de nye Hitterværingene traff vi Mateusz Narbut (34) og Maren Hjelmeland (30). Paret ønsket seg til roligere omgivelser og flyttet fra Oslo til Hitra i fjor sommer.

Sangkoret Harmundi åpnet Hitra kulturfestival og «Ny på Hitra» med å synliggjøre mangfoldet av kulturen på Hitra. De sangglade fremførte sanger med både russiske og franske melodier kombinert med norsk tekst.

«Vi er vant med å stå på mange scener, men har aldri stått i en trapp», ler dirigent Gabriëla Lukassen mens sangkoret gjør de små justeringer like før fremførelsen.

Nydelig Hitra-Tapas

Etter en flott fremførelse av Harmundi åpnet Storkjøkkenet dørene til Hitra-Tapas. Her var bordene dekket med mange spennende smaker fra Hitra. «Her er det basert på lokale råvarer. Både villsau, laks og krabbe», forteller Renate Hammer fra Hitra storkjøkken. Etter at folk hadde forsynt seg var det mingling i gangene og ved standene til lag og foreninger på Hitra.

Flyttet til roligere omgivelser

Mateusz Narbut og Maren Hjelmeland bor i dag i Gammel-Fillan og forteller det var en god overgang fra Oslo til Hitra.

Mateusz Narbut (34) og Maren Hjelmeland (30) flyttet fra Oslo til Hitra i fjor sommer. Mateusz er selv oppvokst på Sandstad og Maren har familie fra Hitra.

«Vi flyttet for å få litt mer roligere omgivelser og nærmere sjøen», forteller paret som har bodd i Oslo siden 2004.

«Når man har bodd i Oslo så lenge blir man litt lei av bylivet etterhvert. I tillegg ville vi tilbake til familien. Det var en brukbar overgang med naturen vi har her på Hitra.» sier Mateusz, som i dag jobber hos Eiendomsmegler1.

Maren jobber i dag hos Regnskaspfokus og forteller det var en fin overgang fra Oslo til Hitra. Hun har selv familie herfra, så helt ukjent var det ikke. Men hun innrømmer at det mange tilbud i Oslo man ikke får på Hitra.

«Men heldigvis har Hitra mye annet å by å by på. Natur, friluftsliv og båtlivet ikke minst. Det er vi begge forelsket i. Vi er glad i mat og matlaging med lokale råvarer», avslutter Mateusz.

– Vi bodde i Bergen og var lei av storbyen

Fv: Philip Andreas Aasen, Bjarne Nygård og Ragnhild Bjørvik Fugle er godt fornøyd med det Hitra har å tilby

Bjarne Nygård (27) fra Trondheim og Ragnhild Bjørvik Fugle (27) fra Sogn og Fjordane traff hverandre i Bergen. På grunn av jobb flyttet de til Hitra i oktober i fjor.

«Vi bodde i Bergen og var lei storbyen. Så det er kjekt å komme til et sted hvor man møter kjentfolk på butikken. Vi har reist litt rundt på Hitra og Frøya. Og det som går igjen er fin natur» forteller paret.

I dag jobber Ragnhild på helsetunet og Bjarne på Pikene på Torget. Philip Andreas Aasen (21) jobber i brann- og feiervesenet og er også fornøyd med Hitra. Selv forteller han at det blir spennende å se når snøen tiner og de får se hvordan Hitra er uten snø. For ingen av dem vet hvordan Hitra er uten snø enda.

Er det noe dere savner på Hitra?

– Jeg blir veldig inkludert med de jeg jobber med. Bortsett ifra det så har det vært vanskelig å møte folk sosialt. Det kan være vanskelig å komme seg inn i miljøet, spesielt om man ikke kjenner noen.» forteller Philip.

Artikkelen fortsetter etter bildekarusellen.

 

Mariel Kampevoll Nikolaisen (24) og Ida Wilhelmsen (23) trives godt på Hitra

– Det var en stor overgang å komme hit

Både Mariel Kampevoll Nikolaisen (24) og Ida Willadsen (23) er nye Hitterværinger og jobber i dag på kulturskolen. Mariel jobber som dansepedagog og Ida er sangpedagog.

– Vi ble kjent via jobb. Vi er nye begge to, og er de yngste på arbeidsplassen, forteller Mariel

Hva synes dere om Hitra så langt?

– Det var en stor overgang å komme hit. Jeg bodde på Melandsjø en stund, og det å planlegge å dra på butikken var helt nytt. Så det var mye jeg måtte venne meg til. Men det var fint å oppleve det også, ler Ida som opprinnelig er fra Trondheim.

– Jeg liker det veldig godt. Jeg er jo fra Senja, norges nest største øy. Så mye er likt. Det er også mye bra folk, kolleger og jordnære folk, og det er kjempepositivt, forteller Mariel.

 

Etter litt mingling og nydelig Hitra-Tapas ble kvelden avsluttet i kommunestyresalen. Her ble det presentasjon om Hitra og hva Hitra har å tilby.

For å vise hva Hitra har å by på

Eldbjørg Broholm, leder i Hitra Frivilligsentral er godt fornøyd.

– Rundt 60 stk har kommet for å møtes og bli kjent med det Hitra har å tilby. En ting er jobben man har. En annen ting er det man kan fylle fritiden sin med, forteller Eldbjørg Broholm, leder i Hitra Frivilligsentral.

-Den lokale maten Hitra storkjøkken leverte er en viktig del av opplevelsen. Lokal mat er det vi ønsker når vi inviterer til et slikt arrangement. Vi ønsker å vise hva Hitra har å by på. Dette er Hitra storkjøkken kjempeflink på.

-Vi er veldig fornøyd med arrangementet. Her er både ungt og gammelt samlet, avslutter Eldbjørg Broholm.

 

Les også