Kjørte hele 51 km/t over fartsgrensa

Førerkort nr. 4 beslaglagt i løpet av tre døgn

Publisert: 16. april 2019 11:33.

Del på sosiale medier:

  • 62
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det virker nesten som det ikke er en dag uten førerkortbeslag i øyregionen. Etter at politiet hanket inn tre førerkort på Hitra og Frøya i løpet av helga for råkjøring, tok de nok et mandag kveld etter laserkontroll i Fenestunnelen på fv 714. Her var det en ung mann på 20 år som ble tatt for råkjøring.

Annonser

Aksepterte førerkortbeslag

Det virker ikke som daglige oppdateringer med politikontroller og førerkortbeslag er avskrekkende i seg selv. Det går nesten ikke en kontroll uten at politiet tar grove fartsoverskridelser som fører til førerkortbeslag. I helga gikk det tre førerkort etter at lokale polititjenestemenn var ute på patrulje. Mandag kveld røk det ett kort igjen da de hadde stilt seg opp ved Fenestunnelen.

– En ung mann på 20 år ble målt med laser til en fart på hele 131 km/t, hele 51 km over fartsgrensa, forteller operasjonsleder Solfrid Lægdheim ved Trøndelag Politidistrikt. Bilføreren ble avhørt på stedet og anmeldt for råkjøringen, samt at det ble tatt beslag i førerkortet, noe han samtykket i, forteller Lægdheim.

Blir et møte med rettsapparatet

I følge politiet blir føreren anmeldt for den kraftige fartsoverskridelsen og må forvente seg et oppgjør med rettsapparatet.

Det virker ikke som politiets hyppige kontroller virker beroligende på sjåførene i følge politiet, og de vil fortsette med kontrollvirksomheten i hele politidistriktet i tida framover, opplyser Lægdheim, som ber sjåførene tenke over konsekvensene en slik fart kan føre til. De utsetter andre trafikanter for stor fare med slik fart.

Annonser

Les også