Fire prismotttakere fikk Norges vel medalje i sølv for lang og tro tjeneste. Det var fra venstre: Ingalill Lervik, Ole Magne Børøsund, Leif Helge Johansen og Arild Aunvik. Prisen ble delt ut av ordfører Ole Haugen (bak th) og daglig leder Ove Haugen.

Stolte og trofaste arbeidstakere ble jubileets høydepunkt

Fortjent heder og ære etter 30 år ved Dalpro

Publisert: 7. november 2018 11:44.

Del på sosiale medier:

  • 400
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Dalpro feiret både seg selv og alle gode støttespillere gjennom 30 år på en stor festkveld ved Dolmsundet Hotell. Med rundt nitti til bords, kortreist lokal mat fra Dalpro på menyen, og mange gode taler ble likevel kveldens høydepunkt da fire av de ansatte ved bedriften fikk Norges Vel sin medalje for lang og tro tjeneste.
- Dette har vært livet mitt, og jeg er så stolt sa en av prismottakerne Ingalill Lervik etterpå.

Annonser

En bedrift som har betydd mye for mange

Dalpro fikk en trang fødsel for over 30 år siden. Det skjedde reformer i omsorgsapparatet for de som hadde hatt sin faste plass på Øytun, og flere av kveldens talere kom inn på den litt kronglete veien for å få på plass et arbeidsmarkedstilbud her på Dalpro for de som faller utenfor ordinært arbeidsliv.

Tredve år etterpå framstår Vekstbedriften  Dalpro som et hjerte på Hitra, som viser raushet og inkludering, men også et sted som gjør hitterværingen og de ansatte stolt. Lørdag var det bare stolte folk på Dolmsundet som feiret bedriftens første tredve år, og ikke minst skulle sette ekstra pris på noen av de som hadde vært med fra starten av Dalpro.

Mange taler og stor oppslutning

Janne Sirivik er jobbveileder ved bedriften, og vi kjenner henne godt fra gartneriet på Dalpro og møter henne og hennes medarbeider i kommunesenteret når de sørger for at alt er på stell med blomster og rydding i sentrum. Lørdag kveld var det same Janne som styrte i kulissene og sørget for at gaver og blomsterbuketter som skulle deles ut underveis  var på plass.

– Jeg har gledet meg til denne kvelden, og det er så artig å se at så mange av de inviterte har tatt seg tid til å møte opp, mange kommer faktisk langveisfra, forteller Janne under en pause i festmiddagen.

Til Dalpros festkveld var det rundt 95 inviterte gjester, forteller Sirivik.

– Det var mange av dem som var med å startet opp Dalpro og som fortsatt lever, de som har vært ansatt i over ti år eller mer, og selvfølgelig alle som er ved Dalpro i dag. Av 95 inviterte takket 83 ja og kom til denne festkvelden for å sette pris på det de har bidratt med, sier Janne mens vi kan ane en liten tåre i øyekroken.

I tillegg er det noen ekstra som har kommet til slik at de er rundt nitti personer til bords. Hun er skikkelig stolt i dag, og det er det tydeligvis mange langs bordene i festsalen. Her sitter de i sin fineste stas og hygger seg sammen, med god kortreist mat som blir båret inn på de fineste fat. I dag er de alle hedersgjester.

En lang rekke taler og forventningsfulle prismottakere

På en slik kveld blir det rimeligvis en lang rekke taler og gode ord på veien, men også noen betraktninger som viser utfordringene man hadde med å få denne bedriften på plass. Men dagen var ment for feiring og dagens styreleder Roger Antonsen kunne ønske alle velkommen til bords før den nye daglige lederen, Ove Haugen fikk æren av å lede gjestene gjennom den hyggelig kvelden.

Dagens styreleder Roger Antonsen (tv) takket bedriftens første daglige leder Terje Hårstad

Dalpros første daglige leder Terje Hårstad var på plass og hadde en grundig orientering om oppstarten og dro forsamlingen en kort runde gjennom historien til Dalpro. Det er vel neppe flere enn han som kjenner den så godt som Terje. Han dro spesielt fram fire personer som var med fra starten og som alle var her denne festkvelden. Det var Ragna Fjeldvær, Solveig og Arvid Ekremsvik og Marit Øverland. De fikk alle en ekstra oppmerksomhet.

En artig historie var da han kom inn på dagens slakteri. Da det var under oppføring var det noen innleide utlendinger som jobbet med malerarbeid på bedriften. Etter hvert viste det seg at den ene var utdannet slaketr og hadde lang erfaring med det, så han skiftet ut malerpøsen til slaktekniven og ble med på oppstarten av gårdsmateventyret som har gitt bedriften utrolig mange priser. Året etter tok han med seg en kompis som var slakter og siden har de vært her, fortalte Hårstad til stor glede.

Gaver fra kommunene

Dalpro er et interkommunalt eid selskap med både Hitra og Frøya kommuner som eiere. Nylig økte Frøya sin eierandel slik at det idag er omtrent likt mellom de to kommunenes eierskap. Det var derfor naturlig at ordførerne benyttet anledningen til å takke og si noen ord om den betydningen Dalpro har hatt i kommunesammenheng. Selvfølgelig vanket det gaver og fra Hitra var det ordfører Ole Haugen som holdt tale og overrakte gave, mens det var varaordfører Pål Terje Bekken som representerte Frøya denne kvelden.

Kveldens høydepunkt – Norges vel medalje

Ole Magne Børøsund fikk pris fra ordfører Ole Haugen.

Mellom de mange talene satt det flere i salen og trippet på stolene mens de ventet på det som for dem var kveldens høydepunkt. Og det ble ikke bare et høydepunkt for fire arbeidstakerne på Dalpro, men for alle som var til stede.

Ingalill Lervik fikk også sin velfortjente pris fra ordføreren.

Ordfører Ole Haugen kom inn på det i sin tale at han hadde fått gartneriet fra Dalpro til å komme hjem til seg for å ordne i hagen en gang. Til slutt oppdaget han at det var en blomster som han ikke hadde bestilt, men som stod så fint. Den var nok plantet av en av kveldens prismottakere, Ingalill Lervik, og han hadde derfor med blomster tilbake i dag som takk.

Stolte prismottaker

Ved alle store jubileum som dette også var, hender det at man finner noen som har vært med hele tiden og det var klart for fire personer å komme opp på podiet for å motta Norges Vel medalje i sølv for lang og tro tjeneste ved Dalpro.

Ordfører Ole Haugen kunne vise fram den fine medaljen som Leif Helge Johansen fikk, for de andre gjestene

– I tillegg til denne flotte diplomen, sølvmedaljen og store æren skal dere også få en kommunepin fra oss sa ordføreren under prisutdelingen, der han denne kvelden hadde tatt på seg selveste ordførerkjedet, noe han kun bruker ved svært spesielle anledninger. Dette var en ledningen for det.

Deretter kom de en etter en opp for å motta den store æresbevisningen fra bedriften og Norges Vel. De fire prismottakerne var; Ole Magne Børøsund, Leif Helge Johansen, Ìngalill Lervik og Arild Aunvik, som alle fikk stor applaus fra den fullsatte festsalen.

Arild Aunvik viste oss den fine dine medaljen og diplomet som takk for 30 år på Dalpro

En innholdsrik kveld

Dolmsundets kjøkken serverte en treretters meny bestående av Kremet agurksuppe med reker til forrett, ytrefilet av Dalprovillsau med høstens grønnsaker og lammesaus og en søt og deilig karamellpudding til dessert.

Til hovedretten ble det servert lammefilet fra Dalpro

I tillegg til prisutdelinger og taler fra de som er nevnt, var det flere som fortalte sine historier om Dalpro og livet der. Torfinn Stub, tidligere styreleder kom spesielt inn på Edvard Ulvans tid som daglig leder og oppstarten av hjortefarmen, Arvid Ekremsvik fortalte om utfordringene som var i starten med å få dette på plass, dagens styreleder Roger Antonsen og daglig leder Ove Haugen så litt inn i krystallkula og tiden framover, mens det ble delt ut heder og ære til alle som har bidratt.

Men de mest stolte denne kvelden var de fire prismottakerne av Norges Vel medalje for lang og tro tjeneste; Ole Magne Børøsund, Leif Helge Johansen, Ìngalill Lervik og Arild Aunvik.

– Jeg er nok bare en jypling i forhold til disse medarbeiderne kommenterte nyansatt daglig leder Ove Haugen, han har bare noen måneders fartstid ved bedriften og må nok ha mange flere år på baken før han kan motta samme hedersbevisning.

Tidligere daglig leder Edvard Ulvan fikk et spesielt bilde med underskrifter fra ansatte. Her sammen med styrelder Roger Antonsen (th) og ny daglig leder Ove Haugen øverst.

Vi gratulerer både bedrift, eiere, ansatte og stolte prismottakere med de første tredve år. Dere gjør også hitterværingene stolte med deres innsats og tilstedeværelse i lokalsamfunnet.

 

Annonser

Les også