Strandryddinga tar aldri slutt

Fortsatt mye søppel i skjærgården

Publisert: 5. august 2019 14:22.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Gammelbåtforeninga Nattseilerne på Hopsjø bruker skjærgården i Dolmsundet mye og setter pris på at den er fin å ferdes i. I helga hadde de byttet ut sjørøverflagget med "hold skjærgården ren".
- Vi tok en tur i skjærgården på lørdag for å plukke mer søppel som ligger langs strendene og i fjæra, forteller Johan Marius Inderøy i Nattseilerne.

Annonser

Tidligere har Nattseilerne hatt flere turer med ivrige søppelplukkere som har sett seg lei på alt flytavfall som havner i skjærgården i nærmiljøet. På forsommeren tok de også med seg mange fra kommunestyret som sørget for at de samlet mye søppel på øyene i Dolmsundet. Lørdag inviterte de til nok en tur.

– Vi var seks personer som ble med på en fire timers tur på Dolmøya og på Kuøya. Selv om det virker som det er mindre søppel i området her nå, etter at det har vært mange ryddeaksjoner i det siste fant vi en god del på den korte turen i fjæra, sier Johan Marius som tok alle sammen med på den over hundre år gamle notbåten på dette oppdraget.

Totalt ble det en liten tilhenger med søppel som ble brakt til land, men det ligger fortsatt mye igjen ute på de mange holmene og i fjæra rundt dem sier han.

Kanskje hadde det vært en ide at alle båtfarende som tar turen i skjørgården sørger for å plukke en sekk søppel eller flere når de er ute på båttur. Sørg for å ta med hjem eget søppel og bidra til at det som kommer opp i fjæresteinene blir fjernet etter hvert.

Et godt initiativ fra Nattseilerne, som oppfordrer alle andre til å ta i et tak i sitt nærmiljø. Alle monner drar.

Annonser

Les også