Bodil har glade kyr og de har gitt henne stadig nye priser. Under oste-VM ble det tre nye gull for grotteostene hennes, det er skapt litt forvirring med både antall og hvilke oster gjennom ulike mediekanaler. Foto: Hitra gårdsmat

Flere media med feil informasjon

Forvirring rundt Bodils gull – det var tre grotteoster

Publisert: 4. november 2018 11:29. Sist oppdatert: 4. november 2018 11:29

Del på sosiale medier:

  • 52
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter at Bodil Birkeland og Hitra Gårdsmat vant tre gull for sine oster under oste-VM fredag og lørdag har flere media gitt både feil antall og feil oster. Hitra 24 snakket med Bodil like etter at hun fikk tildelingen og søndag bekrefter hun nok en gang hva som er rett.
- Det var tre gull for ung Grotteost, Grotteost og Ekstra lagret Grotteost, den på fem år slår Bodil fast en gang for alle.

Annonser

Feil i flere media

Det var Adressa som som i sin reportasje lørdag beskrev glade ostevinnere fra Trøndelag. Her skrev de at Bodil hadde fått to gullmedaljer for grotteostene sine, ung og ekstra lagret. Det samme skrev lokalavisa HF seinere lørdag kveld, mens samme avis søndag morgen korrigerer antallet fra to til tre gull, men da med to grotteoster og kongeosten ifølge HF. Det stemmer ikke forteller ysteren selv, Bodil Birkeland søndag formiddag,

Les her: Bodil vant tre gull med grotteostene sine 

Deltok med både Grotteost og Kongeost

Når Hitra24 dobbeltsjekker med den glade prisvinneren søndag formiddag bekrefter hun at det var gull for tre Grotteoster og ikke noe annet.

Bodil Birkeland i sin ostegrotte der ostene lagres. Grotteostene selges fra de er 7 mnd. Modnes i et underjordisk lager med natursteinsvegger og buet teglsteinstak. Den pusses og snues en gang i uka. Foto: Hitra gårdsmat

– Det var tre gull for ung Grotteost, Grotteost og Ekstra lagret Grotteost, den på fem år slår Bodil fast nok en gang. Jeg forventet som sagt ingen slike priser i år, da vi har hatt fokus på salg og produksjon og vi deltok i VM fordi det gikk på «hjemmebane» i Norge denne gangen, og dermed var NM som vi har brukt å delta i kuttet ut i år forklarer hun. At det skulle ende med slike priser kom som en gledelig overraskelse sier Bodil til Hitra 24.

Hitra Gårdsmat hadde også sendt nedover Kongeosten som både HF og Matcompaniet skriver at hun fikk gull for. Det stemmer altså ikke forteller Bodil Birkeland selv til Hitra 24.

Kongeosten er en fast ost av Gruyèretypen. Den ble kåret til årets produkt på Trøndersk Matfestival i 2014, og vant gull på landsutstillinga for gardsost i 2013, samt sølvmedalje på Nordisk ostefestival 2014. Også i 2015 ble den en vinner med gull i NM.

– I denne klassen er det veldig mange oster som deltok under VM forklarer Bodil. Slik sett skal det svært mye til for å utprege seg som en gullvinner i denne klassen, ja nesten umulig synes jeg, da dette er en mer tradisjonell ostetype som veldig mange lager påpeker prisvinneren som er mer enn nok fornøyd med tre gull for grotteostene sine.

Annonser

Les også