Dolmøy Idrettslag arrangerer for 13. gang

Fotball-cup for de aller yngste

Publisert: 24. juni 2019 10:31.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Dolmøy idrettslag er i full planlegging for nok en omgang med fotballcup for de aller yngste. I fjor da de arrangerte Marine Harvest cup for 12. gang var det 39 lag som deltok og med nesten fire hundre spillere som boltret seg på gressmatta på Dolmøy stadion. I august er det nok en turnering, denne gangen under navnet Mowi-cup.

Annonser

Den populære fotballcupen for de aller yngste spillerne i aldersbestemte lag i alderen 6-12 år avvikles like etter skolestart, helga 24. og 25. august. Det spilles turnering med både 3-er, 5-er og 7-er fotball på de mange banene som de ordner på stadion denne helga.

I fjor samlet turneringen spillere både fra Hitra og Frøya, men mange lag fra andre områder tok også turen utover til cupen på Dolmøya, Nardo fra Trondheim stilte med to lag for første gang.

Nardo gir honnør til arrangøren

Fotballklubben fra Nardo tok turen utover med to lag i 10-årsklassen og flere kom allerede fredag kveld.

– Vi hadde mulighet for å delta i en cup denne helga, og da stod valget mellom to steder fortalte de to laglederne som er trener for hvert sitt lag i byklubben. Vi fikk veldig god tilbakemelding fra arrangøren og derfor valgte vi Dolmøya og føler oss utrolig godt mottatt. Ungene koser seg med kamper, og i kveld skal vi ligge over her på klubbhuset før turen går tilbake til Trondheim sa leder Stian Pedersen etter at de var ferdig med sine kamper.

Med flere foreldre som også hadde tatt turen utover gjorde de dette til ei innholdsrik fotballhelg for gjengen i de to lagene. David Hansen og Alexander Mjøen var to av spillerne som stod klar på sidelinja, mens lagkompisene dro i land seieren 4 – 2 mot Frøya i.l.

– Det er første gang vi er med ut hit sa de to guttene, og det er veldig artig å spille så mange kamper forteller David og Alexander, mens de tripper på sidelinja under fjorårets cup.

Trondheimslaget roste arrangørene og ungene som deltok fikk en fin opplevelse fra de kom til de dro hjem.

Stor dugnadsinnsats for klubbens største arrangement

Dolmøy IL har samarbeidet med Marine Harvest om denne cupen i tolv år. Når selskapet skiftet navn til Mowi ved årsskiftet var det derfor naturlig å skifte cupens navn også til Mowi-cup.

– Det har vært et fruktbart og godt samarbeid i alle år, forteller klubbleder Stian Vatn i Dolmøy idrettslag.

Dolmøy idrettslag er et lite idrettslag og for arrangørene krever det en stor innsats fra en ivrig dugnadsgjeng på mellom 15 og 20 personer.

– For oss er jo dette også hovedinntektskilden vår, der vi skal selge pølse, kake, kaffe og grille laks samtidig som vi skal avvikle alle kampene i et tett program. Det er en viktig dag for klubben gjennom året fortalte de to klubblederne Stian Vatn og Hege Vollan i forbindelse med fjorårets arrangement.

I år er de klare igjen, med alt fra invitasjoner, kampoppsett og masse logistikk for at dette skal bli et like fint arrangement. Det står flere høydepunkter på rekke og rad for de unge spillerne, og både å spille mange kamper i løpet av cupen og få premie etterpå er stor stas.

– Nå håper vi på god påmelding for høstens store cup, lørdag 24. og søndag 25. august sier Stian Vatn i Dolmøy il.

 

 

Les også