Fylkespolitiker Lill Harriet Sandaune svarer ordfører Haugen

FrP vil gjerne at asfaltlukta skal bli sterkere i øyregionen

Publisert: 5. november 2018 20:29. Sist oppdatert: 5. november 2018 20:29

Del på sosiale medier:

  • 70
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Sist uke tordnet ordfører Ole Haugen (Ap) mot FrP og partiets ønske om mer asfaltlukt. Etter hans mening bevilges det mest penger til store veiprosjekter i landets mest sentrale strøk og ikke i distriktene. Nå svarer gruppeleder Lill Harriet Sandaune (FrP) på fylkets prioritering av veivedlikehold.

Annonser

En plass må man starte

Kommentaren til ordfører Haugen står jo rimelig godt selv også. Han synes altså at det satses alt for mye på veg her i landet, men på feil sted. Da kan ordføreren ta med seg at en plass måtte man starte på den kjempestore jobben.

Les også: – Jeg kjenner lite til den lovte asfaltlukta

 

Etter flere tiår med vedlikeholdsetterslep både på riks- og fylkesveger, ser man nå en historisk prioritering innenfor samferdselssektoren over hele landet.

Lill Harriet Sandaune er gruppeleder for FrP i Trøndelag fylkesting og svært engasjert i samferdselsutfordringene i øyregionen.

Foreslo større bevilgninger i fylket – ble nedstemt

FrP er helt enig i at det må satses i mye større grad på fylkesvegene i Trøndelag, og har derfor ved flere anledninger fremmet forslag om at dette må prioriteres i fylkeskommunen. I vår fremmet Høyre, FrP og Venstre et forslag om å omdisponere inntil 100 millioner kroner til vedlikehold av fylkesvegene, av det totale mindreforbruket på 399 millioner. I tillegg til å overføre 50 millioner som egentlig skulle inn i disposisjonsfondet, til dette årets vegbudsjett.

Dette sørget imidlertid Haugens partikolleger fra Ap for at ble nedstemt. Kanskje greit å minne ordfører Haugen om at veger i fylkeskommunen faktisk må prioriteres av vegeier som må ha vilje til å bevilge midler til arbeidet?

Et vanvittig vedlikeholdsetterslep

Hadde Arbeiderpartiet selv tatt ansvar den gangen de hadde regjeringsmakt hadde vi heller ikke hatt det vanvittige vedlikeholdsetterslepet på samferdselsområdet som vi ennå har. Og fortsatt så er det altså slik at Ap selv har sittet med fylkesordføreren siden 2003 og er i posisjon til å faktisk prioritere fylkesveiene.

FrP vil gjerne at asfaltlukta skal bli sterkere i øyregionen, men da må Ap-politikerne selv begynne å prioritere midler til dette, og slutte med å ha vondt i viljen sin.

Lill Harriet Sandaune/Gruppleder Trøndelag Frp

Annonser

Les også