– Fryktet det verste da da det tok fyr ved bensinstasjonen på Dolmsundet

Publisert: 24. juni 2020 14:37.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det var dramatikk da alle nødetater ble allarmert etter at det stod åpne flammer opp fra taket ved bensinstasjonen ved Dolmsundet Hotell kl 12.30. Brannmanskaper fra både Hitra og Frøya rykket ut og veien forbi hotellet ble en periode avsperret på grunn av eksplosjonsfare.
- Rask utrykning og god innsats fra brannmannskapet hindret av brannen fikk spre seg og de fikk raskt kontroll på brannen sier skadestedsleder Arild Sollie en times tid seinere da mannskapet driver etterslukking på stedet.

Annonser

Vaskehallen helt nedbrent

Hva er det egentlig som har skjedd her Sollie?

– I forbindelse med arbeid på taket sannsynligvis, det er i alle fall det vi heller i mot, skadene ble begrenset til den delen av bygget. Grunnet rask respons fra brannvesenet fra både Hitra og Frøya klarte de og begrense skadeomfanget.

Veien ble sperret i området raskt etter at politi ankom stedet da det var stor røykutvikling og det er en bensinstasjon på området.

– Det gjorde det jo litt ekstra spesielt, og det ble en sikkerhetsområde som ble avsperret inntil de fikk kontroll på brannen, men det var aldri direkte fare for selve bensinstasjonen. Nå har det blitt fløyet med drone over området og sjekket varmeutvikling og at alt ser ok ut, og nå gjenstår bare rydding og spyling før vi avslutter på området forteller Arild Sollie til Hitra 24.

Brannen blir etterforsket på vanlig måte, men slik det ser ut på brannstedet i dag er det kun vaskehallen og taket der som er totalskadet, men store deler av bygget forøvrig har berget.

Berget nytt bilverksted

Runar Hermanstad var klar for å starte opp et nytt bilverksted i andre delen av næringsbygget i neste uke og han håper han har berget unna noen skader slik at oppstarten kan gå som planlagt.

– Jeg ble oppringt om at det brant i bygget og var redd verkstedet skulle gå med, men rask innsats og at vinden gikk andre veien gjorde at dette berget, mener Runar som er lettet over at det ikke gikk verre.

Annonser

Les også