Det var like før midnatt mandag kveld melding om røykutvikling fra nyfabrikken til Lerøy på Jøsnøya. Her fra presentasjon av nyanlegget i oktober i fjor for Hitra formannskap av direktør Sven Amund Fjeldvær.

Melding om røykutvikling ved fabrikken - kontroll på stedet

Full brannutrykning på nyfabrikken til Lerøy på Jøsnøya

Publisert: 29. januar 2019 0:34.

Del på sosiale medier:

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Politiet melder om full brannutrykning til Lerøys nye laksefabrikk på Jøsnøya etter varsel om røykutvikling.
- Vi fikk inn melding kl 23.45 og rykker ut med brannvesen, politi og helse som er ankommet stedet rundt midnatt forteller operasjonsleder Bernt Tiller ved Trøndelag politidistrikt.

Annonser

I følge politiet gikk det alram da det var røykutvikling inne på anlegget klokka 23.45 og alle enheter er på plass like over midnatt.

– Røykdykkere har gått inn på anlegget  like over midnatt og prøver å få oversikt. Foreløpig vet vi ikke så mye mer forteller operasjonsleder når Hitra 24 har kontakt med sentralen.

I følge politiet skal det være røykutvikling inne i bygget som er årsaken til at de har rykket ut.

Klokka 00.24 melder politiet om at feil med strømkabel trolig er årsak til røykutviklingen. Brann melder om at de har kontroll på stedet.

– Vi fikk melding om røykutvikling i et teknisk rom hvor det står en fyrkjele, sier underbrannmester Espen Singstad ved 110-sentralen til Adresseavisen i natt.

– De som rykket ut konkluderte med at årsaken var kortslutning i en kabel inn til det tekniske rommet. Det har ikke vært åpne flammer, men en del røyk. To enheter fra oss blir på stedet for å lufte ut rommet, sier Singstad til Adresseavisen.

Det nye slakteanlegget til Lerøy stod ferdig i fjor høst og har overtatt all mottak av laks for dem etter at anlegget på Dolmøya ble nedlagt og solgt.

 

Annonser

Les også