"Old Boys", men langt fra utslått. Fra venstre: Arnfinn Sætherbø, Asbjørn Haltland, Gudmund Broholm, Bjørn Myhren og Nils Jensø.

Gikk ubeseiret gjennom øymesterskapet i bowling

– «Gamlekara» slo knock out på de andre bedriftslaga i finalen

Publisert: 13. april 2019 11:48.

Del på sosiale medier:

  • 42
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter to måneders dyst i bowlinghallen endte laget "Old Boys" som suveren vinner av øymesterskapet denne uka. I finalen slo de knock out på Lerøys bestelag som endte på andreplass.
- Tross pacemaker, bytta hofter og stive ledd gjorde vi vår beste kamp i kveld, konstanterer lagets nestor Gudmund Broholm etter å ha hevet pokalen sammen med sine fire lagkamerater.

Annonser

Rekorddeltakelse i vårturneringen

Siden februar har 14 lag deltatt i årets øymesterskap i bowling. Med tre forskjellige puljer som har hatt innbyrdes konkurranse om å kvalifisere seg til finalen denne uka, endte lagene «Old Boys», Lerøy Midt logistikk og Saltanas i finalerunden denne uka.

Nils Jensø (tv) og Fredrik Reksen konkurrerer lag i lag under finalekvelden

– Vi har hatt god oppslutning med mange lag og det har vært til tider høy stemning i hallen når kampene har utspilt seg her, sier turneringsleder Ann Kristin Kjerringvåg Willmann i Hitrahallen som står bak denne turneringen. Vi merker en økt interesse når vi setter i gang slike tiltak, forteller hun.

Denne kvelden stiller hallbestyreren med stor pokal som etter endt dyst skal tildeles vinnerlaget til odel og eie. I finalerunden er det Old Boys-laget bestående av Arnfinn Sætherbø, Asbjørn Haltland, Gudmund Broholm, Bjørn Myhren og Nils Jensø som regjerer denne kvelden. Mot det langt yngre laget fra Lerøy, bestående av Lena Dromnes, Jan Kristoffersen og Fredrik Reksen, sørger «gamlisene» for at kjeglene faller i hopetall lenger fram på banen og siger fra i poeng utover kvelden.

Jan Kristoffersen tror Old Boys-laget bør dopingtestes etter hvert som de dra fra i torsdagens konkurranse

– Jeg lurer på om det må en dopingtest til her, humrer den tidligere ambulansearbeideren Jan Kristoffersen. De har jo innstallert både pacemaker som sørger for jevn hjerterytme og går sikkert på stimulerende midler som hever prestasjonen er han overbevisst om etter at dagens lag fra Old Boys der Gudmund, Arnfinn og Nils tar hver rundeseier og slår knock out på Lerøylaget med 4-0 denne kvelden. – Men vi feirer andreplassen og sølv, jubler Kristoffersen som tar tapet i finalen med knusende ro.

Armfinn Sætherbø er finalerundens beste spiller og slår strike på strike

Gikk gjennom turneringa uten et eneste tap

Det suverene Old Boys-laget har gått gjennom hele turneringen uten et eneste tap. De har slått ut lag som  KL Regnskap, Eiendomsmegler1/Sparebank1 og Lerøy Best. I finalen gjør de sin beste kveld og oppnår 1340 pinfall-poeng etter fire omganger.

Det er behersket jubel rundt bordet til de gamle bowlingentusiastene, som ikke er noen nykommere i denne sportsgrenen. De møtes fast hver onsdag ettermiddag for å spille noen runder, og ikke minst ha det hyggelig sammen.

– Det kommer et par fra Hemnskjela og forteller Asbjørn. Vi tar integreringa i den nye kommunen på alvor skjemter de alle med. Det er veldig kjekt når vi er flere og vi meldte oss på denne bedriftsturneringa for å få en ekstra dag som vi var opptatt fra kjerringa i tillegg til onsdagene, humrer de.

De to finalistene som kjemper mot hverandre står klar for premieutdelingen

Humøret er tydeligvis på topp til denne gjengen, selv om de påpeker at alderen har satt sine spor.

– Men noen doping har vi ikke, påpeker Nils, det sterkeste er kanskje noe kortison vi har tatt, men i det store tror vi ikke at vi har noe prestasjonsfremmende i forhold til ungdommene ved siden av her, nei.

De støtter opp om hverandre og gir humørfylte kommentarer etter hvert som kjeglene faller ned lenger fram på banen. Rett som det er faller alle de ti kjeglene ned etter ett eneste kast med den tunge og fargerike kula. Da blir det ekstra poeng når de roper ut strike.

– Vi setter vår litt til et par på laget, ymter Gudmund oss om. Arnfinn (Sætherbø) og Nils (Jensø) er i en klasse for seg, og sørger for å dra i land seieren gang på gang, mener lagets lagleder. De to andre som følger med nikker bekreftende til dette, mens lagets mestvinnende poengterer at de er nå et lag.

Turneringsleder Ann Kristin Kjerringvåg Willmann er godt fornøyd med hele 14 lag i turneringen

Likevel innser laget fra Lerøy at slaget er tapt i finalerunden og samler seg rundt de gamle, men blide herrene for å gratulere med en suveren seier. I kveld ble det 4-0, en suveren seier for Old Boys-laget

 

Les også