"Gammeldokter'n" Leif Langdahl nyter livet som pensjonist og før jul skal han debutere med et nyskrevet manus for Kvenvær Barneteaterlags juleforestilling - "Kvenværsnissan"

Framføres som juleforestilling

«Gammeldokter’n» Leif har skrevet skuespill om «Kvenværsnissan»

Publisert: 24. oktober 2018 20:30. Sist oppdatert: 24. oktober 2018 19:18

Del på sosiale medier:

  • 391
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

"Gammeldokter'n" har brukt sensommeren til å skrive en ny juleforestilling for alle i Kvenværet. Her vil du møte Nordpolnissen, Tonningnissen og Fjøsnissen fra Helgebostad.
- Teaterlaget skal aktivisere ungene i Kvenværet og stykket vil framføres som årets juleforestilling med premiere i desember, forteller forfatteren sjøl, Leif Langdahl.

Annonser
Det er Kvenvær Barneteater som setter opp forestillingen som selvsagt har fått det klingende navnet «Kvenværsnissan», der vi møter de tre ulike nissetypene fra Nordpolen, Tonningen og Helgebostad. Det kan bli mye humor ut av det, selv om temaet for årets forestilling er alvorlig nok, men dog så tidsaktuell, nemlig naturvern og forsøpling.

Leif Langdahl har ikke savnet legetjenesten en dag etter at han sluttet som kommuneoverlege og gikk over i pensjonistenes rekker. – Etter over 30 år som doktor så kan jeg ikke si jeg savner det en dag, forteller han.

Ikke på grunn av pasientene, men på grunn av alt papirarbeidet og dokumentasjon som krevdes til NAV. Det ble vel mye papir og dokumentasjon til slutt. Men, på latsida har ikke den pensjonerte doktor’n ligget fordi om han la fra seg stetoskopet og blodtrykksapparatet.

– Etter høstferien har hele skolen vært involvert i dette prosjektet forteller Langdahl, og forestillingene skal settes opp på skolen i Kvenværet i første uka i desember. Det handler om julenissen og ikke bare en nisse, forteller han mens han forklarer litt om hva innholdet vil bli

Det blir møte med mange nisser, selveste nordpolnissen vil selvfølgelig komme og i tillegg har vi funnet fram nissene både ved Tonningen og Helgebostad.

– Tonningnissen er så feit at han har problemer med på komme seg ut til årets julebord for nissene, og da må han ha hjelp selvfølgelig, humrer Langdahl. Det er her Helgebostadnissen kommer inn.  Nissen her er jo innbarka naturverner, opptatt av plastikk og sånt og til jul spiser han selvfølgelig «grottegraut» og ikke vanlig julegrøt forteller Leif Langdahl uten at han vil røpe for mye av forestillingen.

Noen overraskelser kan først avsløres når publikum har fylt opp salen, forklarer Leif. De gamle nissene, Nordpolnissen, Tonningnissen og Helgebostadnissen spilles av voksne personer fra Teaterlaget, mens resten skal spilles av ungene på skolen og barnhagen. Her involveres det de aller fleste, totalt blir det en 12-14 unger som skal være med. Mye annet skal også organiseres og være på plass før de er klare med første forestilling i desember.

– Det blir mange julesanger, dansing og spennende historier med litt lokalt tilsnitt så jeg tror det blir mye artig ut av dette, sier Langdahl som innrømmer at han er spent på hvordan dette blir mottatt.

Gammeldoktor’n Leif fikk inspirasjonen til denne forestillingen under 17. maiarrangementet i Kvenvær i år. Da han så alle ungene syntes han ungene hadde blitt så fryktelig stor.

– Et par-tre måneder etterpå fikk jeg ånden over meg og skrev hele forestillingen på et par dager, og etterpå har jeg nå brukt tiden på å få til dette da, sier Leif som ser fram til premieren.

Teaterlaget skal ha to forestillinger på to forskjellige dager og alle ungene vil få gratis inngang. Kommunen har støttet teaterlaget med åtte tusen kroner og med det som basis får vi til mye synes den pensjonerte gammeldoktor’n som nå skal debutere som teaterforfatter i Kvenværet.

«Kvenværsnissan» har forestillinger onsdag 5. og lørdag 8. desember klokka 18 begge dager. Da vil du få med deg hele historien om de tre nissene, Nordpolnissen, Tonningnissen og Helgebostadnissen.

 

Annonser

Les også