Gammelkaran har det hyggelig sammen i bowlinghallen. Fra venstre: Arnfinn Sætherbø, Bjørn Myhren, Nils Jensø, Asbjørn Haltland og Gudmund Broholm som er her hver onsdag klokka 16. De ser gjerne at flere kommer og slår seg i lag med dem.

Møtes hver onsdag til pensjonistbowling

«Gammelkaran» ønsker seg flere kvinnfolk

Publisert: 25. oktober 2018 14:34. Sist oppdatert: 25. oktober 2018 14:34

Del på sosiale medier:

  • 98
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Latteren sitter løst når vi stikker innom bowlinghallen onsdag ettermiddag. Vi har fått tips om at det er en fast gjeng med "gammelkara" her som møtes fast hver uke. Mest for moro i følge dem selv, men litt konkurranse mellom dem kan vi ane under praten og.
- Men det kan gjerne komme flere og holde oss med selskap, gjerne damer drister de seg til å si, med frykt for represalier på hjemmebane.

Annonser

Fast gjeng hver onsdag

Denne dagen er det fem av dem som prøver å få de tolv kjeglene ned lenger fram på de to banene de benytter. Tre av karene på en bane og to på en annen. Vi skjønner fort at de som er to sammen, har et litt større konkurranseinnstinkt seg i mellom. Det er Arnfinn Sætherbø og Nils Jensø som konkurrere om å være best kommer det fra de andre tre karene.

– De to har jo holdt på litt lenger enn enkelte av oss da kommer det fra Asbjørn Haltland, selv ikke ukjent med gamle fotballmeritter i Barmfjorden. Jeg kom jo først med i «klubben» her i fjor og hadde ikke prøvd bowling før bedyrer han.

Men artig, det har dem alle sammen. Vanligvis bruker det å være et par tre karer fra Hemnskjela som er innom også, og da holder de på en time eller to.

– Det blir mye fliring og bedyrer de, skjemten ligger ikke langt unna når de karene her kommer opp med gode gamle historier. Men vi kunne jo ønsket oss at enda flere kommer og spiller samtidig med oss, det er jo mange som sitter hjemme, men dette er en skikkelig fin fritidssyssel synes Gudmund Broholm som har holdt på som klubbleder i fotball og håndball i en mannsalder. Men i dag er det bowling som gjelder.

De kommer fra ulike plasser på Hitra, men har nå funnet et fellesskap i bowlinghallen i Fillan. Her teller de spare og strike og sjekker poengscore etter hvert som de kommer opp på skjermene over banen. Det kommer i gjennom at konkurransen mellom dem ikke er helt lagt bort, når de kommenterer hvem som ligger best an.

– Vi må nesten ha en spare eller strike for å henge med på dette kjøret sier bilmekanikeren og syklisten Bjørn Myhren som nå har byttet ut fastnøkkel og sykkelsko med passende bowlingsko og ei tung fargerik bowlingkule.

Ønsker seg flere damer

Det er som sagt god plass i bowlinghallen denne dagen, bare en annen bane blir opptatt når vi er innom og pensjonistene kjemper om å få kjeglene ned lenger fram på den smale banen. Det er om å unngå at kula havner renna ved siden av. Det gir ikke mye score og jubel.

Selv om de har fritak på hjemmebane fra kjerringa kunne de tenkt seg flere damer på banene ved siden av.

– Vi kan godt tenke oss flere damer med oss på bowlingen, er de enige når vi ymter frampå om at det er lite damer å se her.

Ingen tør å stå fram med det alene, de skal tross alt hjem til kjerringa, som de sier og vil for alt unngå at tillatelsen for onsdagsbowlingen blir inndratt.

Fast hver onsdag kan du finne disse spreke karene i bowlinghallen. Fra venstre: Arnfinn Sætherbø, Bjørn Myhren, Nils Jensø, Asbjørn Haltland og Gudmund Broholm. De har ikke noe imot at det kommer flere pensjonister som vil delta på bowlingkveldene.

– Du må gjerne skrive at vi ønsker både flere mannfolk og kvinnfolk hit på onsdagsbowlingen, vi er nå bare en gjeng med pensjonister, men vi har det jækla artig flirer de i lag før de gjør klart med hvert sitt bowlingkast. Til og med frøyvøringer har vi plass til. Vi har hørt de har noen «gretnegamle gubber» utpå der også, som sikkert kunne fått ut frustrasjonen sin litt her med noen kast, flirer de samstemt før de gjør klart for neste kast.

Den ene med litt mer konkurranseinnstinkt enn den andre, og da vi forlater banen hører vi jubel da alle kjeglene gikk i første kast til Arnfinn, jammen ble det strike og han leder konkurransen.

Neste onsdag er de på plass igjen klokka 16 og da er det sikkert plass til flere om de vil stikke innom og holde «gammelkaran» med selskap. Fliring blir det helt sikkert da også.

Annonser

Les også