Tunge kjøretøy ble stående på toppen av Eidsbakken i påvente av strøbil

De første snøkornene skapte problemer i trafikken

Glatte veier stoppet skolebussen i Eidsbakken

Publisert: 4. desember 2018 16:02.

Del på sosiale medier:

  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Trafikken ble stående på begge sider av Eidsbakken tirsdag ettermiddag da flere store kjøretøy fikk problemer på den glatte veien. Bussene som skulle passere ble stående i bunn av bakken og mange foreldre kom og hentet barna sine etter at de hadde stått i 40 minutter og ventet på strøbil.

Annonser

Snøfallet skaper fort problemer

I løpet av dagen har det skiftet mellom sludd og snø og det meldes om generelt flere glatte vegstrekninger på Hitra og i Trøndelag forøvrig i dag. I ettermiddag skapte dette fort problemer i Eidsbakken da flere store kjøretøy fikk problemer på det glatte underlaget og måtte vente på strøbil før de kunne kjøre videre.

Skolebussene var på vei mot Ansnes og Fjellværøya og her ble mange hentet av foreldre som var varslet.

– Vi har stått her i omtrent tre kvarters tid, forteller bussjåføren som har parkert bussen i bunnen av bakken i påvente av at de større vogntogene skal komme seg ned på forsvarlig vis. Strøbil er varslet og vi har fått beskjed om å vente, forteller sjåføren da vi ankommer stedet.

Det er mange bilister som kommer for å henten ungene sine, og personbiltrfaikk går forsiktig forbi de stgore kjøretøyene som står lenger oppi bakken på begge sider. Problemene oppstod rundt klokka 13.45 på tirsdag og strøbilen var på plass ved halv fire tiden. Straks vegen var skikkelig strødd startet de store kjøretøyene å bevege seg nedover og trafikken kunne gå som normalt igjen etter en times midlertidig stans.

Vegtrafikksentralen melder om glatte veger som sagt flere steder og folk bør avpasse farten etter forholdene er oppfordringen de har gått ut med i dag. På Hitra har vi tradisjonelt erfaring med at dette skaper problemer blant annet i Eidsbakken og i Barmfjordsbakken. Et tynt lag på asfalten skaper problemer med en gang, og bilister oppfordres til å varsle Vegtrafiksentralen om glatte partier slik at strøbiler blir kommandert ut. Vinteren er i anmarsj og dette blir neppe første stopp.

 

 

Annonser

Les også