VM på ski 1982, 4 x 10 kilometer stafett for menn. (Siste etappe, - stafettetappen da Oddvar Brå brakk staven.) Oddvar Brå (tv) og Alexander Savjalov (USSR) går likt over mål. Lange studier av målfoto endte med delt gull, til Sovjet og Norge. NTB-foto: Erik Thorberg / Scanpix

I kveld kan du møte vår skilegende Oddvar Brå

Godt i gang med syv dagers vinterfestival

Publisert: 5. februar 2019 16:37.

Del på sosiale medier:

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

For første gang blir Hitra kulturfestival arrangert. Et stort program med hele 24 arrangement og poster står på programmet i syv sammengende dager. Det startet mandag kveld med velkomstmøte for nye hitterværinger og fortsetter i kveld med foredrag fra skilegenden Oddvar Brå.

Programmet i år varierer bl.a. fra foredrag, konserter og «bli kjent» arrangementer. Noen av arrangementene har inngangspenger, mens andre er gratis. I går var det en trivelig aften med Ny på Hitra på Rådhuset. I kveld er det Åpen korøvelse i Kvenvær bedehus og Oddvar Brå – Et skiløperliv i meierisalen. Hvor var du da Oddvar brakk staven, er det legendariske spørsmålet. Heretter blir det hvor var du da Oddvar gjestet Hitra i Meierissalen.

Les og se bildekarusell fra Ny på Hitra her.

Dagens kulturfestival kommer i stand etter initiativ fra kulturenheten på Hitra, og henter sin inspirasjon fra «Vinterfestivalen i Skaun». Det er mange ulike tilbud som presenteres på dag og kveldstid så her skulle det være litt å finne for folk i alle aldre.

Kultursjef Omar Pleym ønsker publikum velkommen til et variert utvalg av ulike kulturtilbud denne uka. – Vårt håp er at dette skal bli en årlig tradisjon som en vinterfestival på Hitra, sier han.

Samtidig med kulturfestivalen har skolene på Hitra sin kulturuke, der de stifter kjennskap med alt fra museum, kino og bibliotek. Mangfold er ordet, og når det først skal være vinterfestival slår også vinterværet til. Det er lenge siden vi har slike temperaturer og vinterforhold som nå.

Se hele programmet for Hitra Kulturfestival her.

Omar Pleym, leder for kulturenheten i kommunen gleder seg til årets kulturfestival.

– Vi håper dette kan være startskuddet for en mangeårig tradisjon som skaper litt ekstra liv og opplevelser på ulike møteplasser. Vi ønsker å ta hele Hitra i bruk og vise fram litt av de ulike tilbudene som finnes her, samt at trekker hit andre kulturuttrykk som hitterværingene skal bli bedre kjent med.

– Hvor var du du da Oddvar brakk staven? I kveld kan du møte skilegenden

Tirsdag  er det Hitterklang som har åpen korøvelse i Kvenvær bedehus sammen med blant annet Ole Skåren.

«Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven», er et kjent uttrykk. Skiløperen selv har mange minner fra episoden i Ski- VM i Holmenkollen i 1982. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Men kveldens store høydepunkt for mange vil nok være møtet med skilegenden Oddvar Brå i Meierisalen. Sammen med forfatter Thor Gotaas vil Brå i en samtale med forfatteren prate om sitt skiløperliv og gi tilbakeblikk på en lang karriere. Ikke minst vil han nok komme inn på hva som skjedde under sisteetappen på 4×10 km stafett under VM på ski i Oslo i 1982. Han er en folkekjær skiløper som gikk på ski inn i folkesjela til oss alle.

Se hele programmet for Hitra Kulturfestival her.

Les også