De to jentene fra Hitra Vektløfterklubb har gjort sine løft lørdag formiddag og de leverte. Begge fikk gull i dagens Norgesmesterskap for ungdom.

Ungdoms NM på Vigrestad

Gull-jentene leverte i NM

Publisert: 3. november 2018 12:34. Sist oppdatert: 3. november 2018 12:35

Del på sosiale medier:

  • 112
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Åse Johanne Berge og Ronja Lenvik fikk begge gull i dagens ungdoms-NM i vektløfting. Konkurransen avvikles i Vigrestad ved Stavanger og begge de to jentene fra Hitra tok norgesmestertittelen i dag.
- Nå gleder vi oss til banketten i kveld sier de to ferske norgesmesterne til Hitra 24.

Annonser

Hoppende glad

Både Ronja og Åse dro nedover med håp om gode plasseringer. Ronja var ikke helt i form til dagens konkurranse da hun fikk en stang i ryggen på onsdagens trening og har har vondt etter det. Men fikk klar signal fra kiropraktor til å løfte før konkurransen. Derfor safet hun inn gullet , men satset likevel på å hanke inn seieren i dag.

Åse håpet hun skulle få pallplass da vi snakket med henne før hun dro. Lørdag formiddag leverte begge de to hitraløfterne og ble norgesmestere i sin klasse. Ronja stiller i 49 kg klassen og Åse i 55 kg klassen.

Åse Johanne Berge ble vinner i 55 kg klassen

– Jeg ble hoppende glad etter at jeg perset med 3 kg i støt i dagens konkurranse forteller Åse.

Ekstra inspirasjon var det nok å ha en solid gjeng av familiemedlemmer og venner på sidelinja som heiet. Åse løftet 60 kg i støt der hun forbedret sin personlige rekord med 3 kg og 44 kg i rykk som er tangering av sin personlige rekord.

Safet inn med vond rygg

Ronja leverer alltid i konkurranser og selv om hun sliter med en vond rygg presterte hun når det gjelder under dagens mesterskap også. Det ble førsteplass og norgesmestertittel på denne jenta også. Hun safet inn og løftet kun ett rykk på 40 kg  og to støt der hun fikk 53 kg som bestenotering i dag.

–  Jeg sparer ryggen til lag-NM  om to uker, da skal jeg løfte på laget til guttene forteller den nybakte norgesmesteren.

Ronja Lenvik (midten) ble norgesmesterskap i 49 kg klassen

Av fire løftere har begge jentene levert i dag. Guttene  Mikal Akseth og Remy Heggvik Aune deltar i fjerde pulje i ettermiddag.

Vi gratulerer de nybakte norgesmesterne og ønsker de to siste løfterne lykke til.

 

Annonser

Les også