Gulljentene og Sølvguttene samlet på podiet under helgens norgesmesterskap i vektløfting. Resultatet ble fire medaljer av gjeveste sort å ta med hjem til Hitra - nok en gang en flott prestasjon.

Medaljedryss i ungdoms-NM i vektløfting

Gulljentene tar med seg Sølvguttene hjem

Publisert: 4. november 2018 12:33. Sist oppdatert: 4. november 2018 15:47

Del på sosiale medier:

  • 39
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Lørdag formiddag tok Hitras to jentedeltakere Ronja Lenvik og Åse Johanne Berge hjem hver sin norgesmestertittel i ungdoms-NM på Vigrestad. Seienere på dagen skulle de to guttene som deltok i mesterskapet, Mikal Akseth og Remy Heggvik Aune deltar i fjerde pulje. Det endte også med pallplass.

Annonser

Fire medaljer på Hitraløfterne

Det er ikke et mesterskap uten at vektløfterklubben fra Hitra kommer hjem med fine plasseringer og gjeve medaljer de kan sette i premiehylla. Foran helgens norgesmesterskap for ungdom på Vigrestad utenfor Stavanger var forhåpningene om pallplass, og de fire løfterne leverte.

I første pulje tok Ronja Lenvik og Åse Johanne Berge hjem hver sin førsteplass og gullmedalje og kan kalle seg norgesmester.

Les her: Gull-jentene leverte i NM

Guttene løftet til sølv

Vektløfterne Mikal Akseth og Remy Heggvik Aune deltok litt seinere på lørdag og var i aksjon i fjerde pulje. Her gjorde de sine saker veldig bra og begge løftet til sølvmedalje og en fin pallplass.

Remy Heggvik Aune stilte i 81 kg klassen og endte opp med 80 kg i rykk etter å ha fått bortdømt et forsøk på 83 kg. I støt hadde han tre godkjente løft, og endte opp ny personlig rekord med 105 kg.

Mikal  Akseth løftet i 89 kg klassen. Mikal løftet litt under pari på grunn av smerter i en skulder, men fikk på tross av det seks godkjente løft. Han endte opp med 70 kg i rykk og 98 kg i støt, til sammen 168 kg.  Dette var 28 kg unna gullet, men samtidig langt foran 3. plassen med 14 kg.

Hitra Vektløfterklubb er veldig fornøyd med uttellingen på dette mesterskapet og det lover godt for neste store mesterskap som er NM for klubblag som arrangeres i Trondheim 17. og 18. november. Der stiller klubben med et lag i ungdomsklassen og de konkurrerer på søndag

Etter endt konkurranse kunne de fire utøverne samle seg for et lagbilde, og heretter blir det hetende gulljentene og sølvguttene. Vi gratulerer så mye med fremragende prestasjoner fra dem alle.

Lang hjemtur

Turen hjem fra Stavanger ser ut til å bli en lang tur. Da flyet kom hjem til Værnes var det hele fire landingsforsøk før flygerne ga opp og lande på flyplassen. De returnerte til Ålesund, og det er nå satt opp ekstrabuss fra Ålesund til Trondheim for de som var med flyet slik at de blir busset hjem de 343 kilometrene fra vestlandsbyen.

Annonser

Les også