Meldinger om at stadig flere trafikkontroller ender med førerkortbeslag, virker tydeligvis ikke som noe skremsel. UP hanket inn en råkjører som kjørte dobbelt så fort som fartsgrensen,

Råkjørte på årets mest kontrollerte dag

Hadde det fryktelig travelt med å komme seg hjem etter påskeferien

Publisert: 24. april 2019 15:53.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Første påskedag var den store hjemfartsdagen for mange bilister til og fra øyregionen. Slike dager er det vanligvis mange trafikkontroller ute på veien, øyregionen og Laksevegen intet unntak. UP gjennomførte en kontroll ved Fenestunnelen i Snillfjord med to patruljer og her ble sjåfører stoppet for både fartsbøter og ekstrem råkjøring i ferietrafikken.

Annonser

Suste i 160 km/t gjennom fartskontrollen

Det var midt på dagen utrykningspolitiet gjennomførte laserkontroll i Feestunnelen og de fleste kjører greit og lovlig. Men som ved de fleste kontroller politiet foretar seg her ute kommer det en råkjører eller flere som blir fanget opp av laserkontrollen. Også denne gangen. Her gikk det nemlig veldig fort unna for enkelte.

– En sjåfør ble stanset med en fart på hele 160 km/t og det endte som sikkert de fleste skjønner med førerkortbeslag og anmeldelse. Sjåføren må nok her regne med et oppgjør med rettsapparatet opplyser Monica Brækken ved lensmannskontoret i Orkdal. Fartsgrensen på stedet er 80 km/t

I tillegg ble det utstedt seks forenkla forelegg for fartsoverskridelser. Førerkortet ryker hvis du blir målt til 116 km/t i 80-sonen, så her kjørte i alle fall den ene bilisten med klar margin inn til et førerkortbeslag i lang tid framover.

– Det virker som det fortsatt kjøres for fort av enkelte, men de prøver vi å luke ut, for hastigheter på 169 km/t er ekstremt risikofylt for både seg selv og andre, sier Brækken.

Annonser

Les også