Naustet som stod like ved vegen ved Rotneset i Åstfjorden ble truffet av semitraileren da den kjørte av vegen og flyttet hele naustet en meter fra grunnmurene sine.

Hadde flaks i uflaksen da vogntoget flyttet naustet en meter

Publisert: 29. november 2018 16:36.

Del på sosiale medier:

  • 12
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det var mandag semitraileren på vei til Hitra kom for langt utpå vegskuldra på sin høyre side ved Rotneset i Åstfjorden. Sjåføren fikk kjøretøyet inn på vegen igjen, men da slik at det skjente på tvers over vegen og havnet på motsatt side, ned en avkjørsel som "tilfeldigvis" var der før bilen stoppet i naustveggen helt nede ved sjøkanten. Det var bare flaks som gjorde at dette ikke ble bare verre.

Annonser

Nybygd naust som ble truffet

Naustet, som står langs fylkesvei 714 på Rotneset i Åstfjorden i Snillfjord, ble bygd nytt for fem-seks år siden og står ved siden av et annet naust like ved. Eierne av det nå ødelagte naustet har hytte på Storøya i Åstfjorden, og er derfor avhengig av båt for å komme seg ut dit, forteller de til avisa Sør-Trøndelag.

Naustet ble truffet av skapet på semitraileren og veggene flyttet seg en meter fra grunnmuren og det er delvis knust.

Hitra 24 har snakket med Øivind Smistad som har hytte på andre siden av vegen og som befant seg nede ved sjøen da den store semitraileren skjenet over hovedvegen og ned den smale avkjørselen ned til de to nausta.

– Vi hørte et voldsomt hvin i det semitraileren kom utfor vegen og prøvde å komme seg innpå vegen, før det nærmest «hoppet» over vegen og ned den smale avkjørselen ned til sjøen og nausta som står her og det endte med et høyt brak da den havnet inni naustet med hengeren og førerhuset stanset i en grushaug like ved, forteller Smistad som mener sjåføren tross alt har hatt kjempeflaks i uhellet.

– Vogntoget kunne havnet rett i grøfta og bråstoppet i avkjørsel der, eller det kunne kommet biler imot som ikke ville hatt en sjanse når det havnet over vegen. Heldigvis gikk det relativt bra og bare materielle skader på naust og kjøretøy, sier hyttenaboen som bruker mye av tida si her i Rotneset med blant annet å hogge ved i store mengder.

Politiet har beslaglagt førerkortet og kjøretøyet står parkert på Mjønes

Politiet har opprettet sak på den litt spesielle utforkjøringa. Sjåføren har forklart seg og politiet har med bakgrunn i hendelsen og skadepotensialet beslaglagt førerkortet til den Litauiske sjåføren, forteller Randi Fagerholt ved Orkdal lensmannskontor.

– Skadepotensialet var ansett å være så stort, samt at det har medført store materielle skader på annenmanns eiendom og dette er grunnlaget for førerkortbeslag og opprettelse av sak, forteller Fagerholt til Hitra24.

Vogntoget ble slept bort fra den litt spesielle plasseringa, og onsdag stod det parkert ved en avkjøring langs FV714 ved Mjønes med den utenlandske sjåføren ombord.

– Både kjøretøyet og sjåføren er fra Litauen, opplyser Randi Fagerholt ved lensmannskontoret i Orkdal og han får ikke kjøre vekk før selskapet har ordnet ny sjåfør og sikret at kjøretøyet er i kjørbar tilstand sier hun.

Det var ikke glatt på veien da ulykka skjedde og det var bare flaks som gjorde at det ikke endte mye verre, tross alt.

Annonser

Les også