Kontrolleder Ole Hammer i Statens Vegvesen har sammen med sin kollega gjennomført to dager med kontroll på veiene her ute. Det ble hektiske dager.

Nødvendig med flere kontroller i øyriket

Hadde fullt opp med å skrive ut bøter og anmeldelser

Publisert: 31. oktober 2018 7:00. Sist oppdatert: 31. oktober 2018 21:48

Del på sosiale medier:

  • 34
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Tirsdag fortsatte Statens Vegvesen sine kontroller i øyregionen. Det endte med at kontrolleder Ole Hammer og inspektør Tommy Arras fikk fullt opp med å skrive anmeldelser, bruksforbud og avskilte kjøretøy.
- Dette er resultater som viser at det nødvendig med flere kontroller på veien her ute i øyriket, konstanterer Hammer.

Annonser

Det ble en omfattende rapportliste

På sin første dag, mandag ble mange kjøretøy sjekket, og det ble også utskrevet overvektgebyr på Knarrlagsundbrua. Tirsdagen endte ikke noe bedre og de to kontrollørene hadde fullt opp med å skrive ut gebyrer, anmeldelser og klippe skilt. Det er nok ikke siste gangen de er her ute etter denne todagerskontrollen.

– Vi sjekker at dokumenter er i orden og at kjøretøyene er i forskriftsmessig stand sa kontrolleder Hammer mandag ettermiddag, da han fortalte Hitra 24 at de ville fortsette kontrollen tirsdag. Det ble en hektisk dag oppsummerer han igjen tirsdag.

 

Oppsummering av to dager i øyriket

I løpet av de to dagene legger Hammer fram en fyldig liste over reaksjoner de har gitt.

– Det ble hele fire anmeldelser av førere. En ble anmeldt for brudd på kjøre- og hviletid, en for manglende BE førerkort for tilhenger, en for manglende CE førerkort med rett til å føre motorvogn med tillatt totalvekt mellom 3501-7500 kg og den siste ble anmeldt for manglende lys på henger, forteller Hammer.

To kjøretøy ble også avskiltet på grunn av manglende EU-kontroll,  og en henger ble avskiltet på grunn av dårlig teknisk tilstand der både lys og brems var utkoblet.

Som under tidligere besøk her ute har kontrollørene også sjekket laksevogntog for avrenning. Det er stort fokus på dette med hensyn både til miljø og sikkerhet. Når det er kuldegrader som nå, bidrar dette også til ekstra glatte veibaner. I løpet av de to dagene fikk tre vogntog bruksforbud med bakgrunn i avrenning fra lasten.

To vektgebyr på Knarrlagsundbrua

Det ble utstedt to vektgebyrer for overlast på Knarrlagsundbrua. Som Hitra 24 fortalte tirsdag morgen var et kjøretøy ilagt 3800 kroner for en overlast på 1400 kg. I tillegg fikk et kjøretøy overlastgebyr på Knarrlagsundet bru for 1700 kg overlast. Dette ga et gebyr på 6050 kroner, ifølge Hammer hos Statens Vegvesen.

– I tillegg til dette ble det utstedt flere tekniske kontrollsedler (mangellapper red. anm), samt gebyr for manglende bilbeltebruk og dokumenter som ikke var med i kjøretøyet sier kontrolleder Ole Hammer som lover at de nok kommer tilbake om ikke så lenge etter dette resultatet.

Annonser

Les også