Mange deltakere i fjorårets Hitraløp som ble utsatt på grunn av dårlige værforhold. Lars Kvaale håper mange blir med på torsdag tross litt dårlige værmeldinger.

Hitraløpet arrangeres på torsdag:

Håper mange trosser været og blir med på det som skal være starten på friidrettssesongen

Publisert: 29. mai 2019 20:56.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Hitraløpet ble i fjor flyttet etter at det ble avlyst på grunn av værmessige forhold og arrangeres på Kristi himmelfartsdag i morgen, torsdag. Nå virker det som værgudene ikke er helt med på arrangørens side igjen, men de satser med friskt mot og flere løypetraseer forteller Lars Kvaale i Hitra Friidrettsklubb (Hitra FIK).

Annonser

– Årsaken var jo at vi ønsket å unngå flytting av arrangementet av værmessige årsaker slik det skjedde i fjor sier Kvaale. Vi ønsker også å legge til rette for bedre lokal deltakelse da vi opplevde en dalende kurve i fjor, hva årsaken til det var vet vi ikke, sier han.

I fjor hadde friidrettsklubben satset på et bredere tilbud til barn og unge. Dette ble for dårlig formidlet før løpet slik at deltakelsen var dårlig, forteller han.

– Dette håper vi å få endret på i år. Vi prøver en ny runde med løp myntet opp mot barneskole-elever. Barnehagebarna starter klokken 12 og løper ca 200 meter, så får vi håpe mange møter opp sier en optimistisk friidrettsleder som ikke gir opp.

Torsdag klokken 12.15 starter ungene som går i første til fjerde klasse.  De skal løpe gjennom ei løype på 500 meter. Klokken 12.30 starter fjerde til syvende klasse og de skal løpe en distanse på 700 meter forteller Kvaale..

– Vi har involvert skolene i mye større grad, og jeg opplever god støtte fra dem. Det er kjempefint og vi er veldig takknemlig for at de engasjerer seg slik, sier han.

Kvaale håper mange voksne også tar turen på torsdag og blir med ungene, eller tar en runde på mosjonsløpet før start. De tøffeste tar kanskje utfordringen med å starte i hovedfeltet som starter klokka 13.

– Selv om sommeren har meldt seg av litt de siste dagene håper vi på godt oppmøte og oppslutning om det som skal være starten på friidrettsesongen sier Kvaale til Hitra 24.

Barneløpene har gratis påmelding, og friidrettsklubben ber folk om å møte opp i god tid slik at registreringen går fot unna og er unnagjort til løpsstart. 

Ellers koster hovedløpet 200 kroner i påmeldingsavgift (300 hvis påmelding på dagen). Mosjon koster kroner 100. Det trekkes ut en hovedpremie blant alle deltakerne og det er et stort gavekort på 5000 kroner for den heldige vinner. Ellers er det fine premier til vinnere av de ulike klassene opplyser Kvaale som har alt klart foran torsdagens konkurranse.

Barna får deltakerpremier, og den skoleklassen med best prosentvis deltakelse vinner gratis pizza til hele klassen. I tillegg vil det trekkes ut en vinner av et gavekort på tusen kroner blant alle skoleelevene som deltar. 

– Vi håper derfor flest mulig bruker fridagen til å delta og trosser vind og sparsomme varmegrader, sier Kvaale som gleder seg til det som skal være vårens vakreste eventyr for friidrettsklubben.

Les også