– Har man glemt totalt ordet distriktspolitikk?

Publisert: 27. mai 2019 10:26.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det tas  nye, store grep når Statens vegvesen skal omorganiseres. Pensjonistpartiets Per Ervik lurer på når denne sentraliseringen skal stoppe.

Annonser

Den eldre generasjonen vil lide mest på denne endringen

Det største omorganiseringsgrepet er at dagens regioner blir omgjort til divisjoner, altså blir man organisert etter fagfelt, ikke etter geografi, som nå. Faktum er at 22 av 74 trafikkstasjoner legges ned? Dette reagerer Pensjonistpartiet i Trøndelag sterkt på.

Årsaken er at det er veldig mye som trafikkstasjonene gjorde, som man i dag enkelt kan gjøre på egen pc. Nok en gang er det den eldre generasjonen som ikke bruker pc som lir mest på denne endringen.

Tre av trafikkstasjonene som skal legges ned, ligger i Trøndelag. Dette gjelder Røros hvor førerprøver, teoriprøver etc. flyttes til Tynset, Levanger hvor førerprøver flyttes til Stjørdal/Steinkjer og Orkdal hvor alt flyttes til Trondheim.

 

Også andre steder vil få et endret tjenestetilbud.

I game Nord-Trøndelag mister Steinkjer hallkontroll for lette og tunge kjøretøy til Verdal og Namsos gjøres om fra trafikkstasjon til servicekontor.

I gamle Sør-Trøndelag flyttes myndighetskontroll lette og tunge kjøretøy fra Stjørdal til Trondheim. På Brekstad flyttes hallen til Trondheim. og på Hitra/Frøya og på Støren legges kontorsted ned.

Pensjonistpartiet i Trøndelag er kritisk til at man totalt glemmer ordet distriktspolitikk og begrunner endringene med at folk gjør alt på nett. Slik er det ikke. Svært mange i dette samfunnet må dra langt for å få utført den service som trafikkstasjonen har hjulpet dem med. Mange har ikke PC og har de PC så trenger de noen å snakke med slik at det blir rett.

Når skal denne sentraliseringen stoppe.

Svein Otto Nilsen
Gruppeleder for Pensjonistpartiet i Trøndelag

Per Ervik
Gruppeleder for Pensjonistpartiet i Hitra kommunestyre

 

Annonser

Les også