I morgentimene onsdag holder konsulentselskapet Rambøll på med ekstra undersøkelser og prøvetaking av Vettastraumen bru etter oppdrag fra Statens Vegvesen.

Sjekker tre bruer i øyregionen

Har spesialundersøkelse på Vettastruambrua i dag

Publisert: 31. oktober 2018 9:46. Sist oppdatert: 1. november 2018 8:25

Del på sosiale medier:

  • 20
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

To mann henger utenfor kanten på Vettastraumbrua og på hver sin side står det en Mesta-bil og stopper trafikken som tenker seg over den gamle brua i morgentimene onsdag.
- Vi foretar en spesialinspeksjon på denne brua på oppdrag fra Vegvesenet, forteller inspektør Bjørn Vidar Fredriksen i Rambøll som har ansvaret for å gjennomføre dagens inspeksjon.

Annonser

Spesialinspeksjon av Vettastraumbrua

Konsulentselskapet Rambøll tra for seg tre bruer i øyregionen når de er her ute. I går ble Uttian-brua sjekket grundig og tatt prøver av, mens de i dag startet med Vettastraumbrua før de også skal sjekke Hemnskjelbrua på vei inn til Trondheim

– Vi inspiserer brua for å sjekke salt i betongen og karbonisering av den forteller inspektøren før de heises under brua med spesialkran. Det er en litt grundigere inspeksjon vi foretar her, en såkalt spesialinspeksjon der vi tar prøver av brua som skal sjekkes ekstra nøye. I går var vi på Frøya og gjorde det samme med Uttian-brua, som det også ble tatt prøver av.

Totalt tre bruer i øyregionen

Vanlig hovedinspeksjon gjøres hvert femte år, men disse to bruene sjekkes ekstra nøye i går og i dag, da det foreligger mistanke om dårlig armering og Vegvesenet vil følge opp statusen på disse. Så lenge de står her må de være trygge å kjøre over, hvis ikke må de stenges.

– Det blir laget en egen rapport på denne brua og Uttian brua i etterkant som dokumenterer og beskriver tilstanden og eventuelle tiltak. Seinere i dag skal vi ha hovedinspeksjon på Hemnskjelbrua, det er noe som gjøres hvert femte år, og dette er en enklere inspeksjon uten prøvetaking. Deretter drar vi til Trondheim for å ta Elgeseterbrua i natt forteller den erfarne inspektøren Bjørn Vidar Fredriksen i Rambøll.

Han har gjennomført mange hundre bruinspeksjoner før arbeidet på de tre her ute. Mens arbeidet pågår har Mesta sperret av veien over brua for gjennomkjøring slik at kjørende må ta nybrua over Dolmsundet. Fredriksen regner med at de er ferdig med dagens inspeksjon til rundt klokka 13 onsdag.

 

Annonser

Les også