Disse fire utøverne deltok under helgas lag-NM i Trondheim. Aaron Johnsen, Remy Aune, Mikal Akset og Ronja Lenvik.

Det hjalp ikke med en stor heiagjeng på tribunen

Havnet utenfor pallen i NM for lag

Publisert: 19. november 2018 11:29.

Del på sosiale medier:

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Hitra Vektløfterklubb deltok med en tropp på fire utøvere som var kvalifisert som ett av fire lag i ungdom menn under helgas norgesmesterskap for lag som ble arrangert i Trondheim. De endte sist av de fire lagene i sin klasse da flere av utøverne ikke helt hadde dagen sin på konkurransedagen.
- Vi fikk nok ikke full uttelling på hele laget denne gangen, oppsummerer lageleder John Birger Brevik i Hitra vektløfterklubb.

Annonser

Stor supportergjeng hjalp ikke

Med seg til Trondheim denne helga hadde laget med seg en ivrig supportergjeng på tjue familiemedlemmer og støttespillere, men det hjalp ikke på dagsformen under konkurransen på søndag.

Stevnet gikk over to dager i Rostenhallen i helga, og Hitras løftere løftet på stevnets siste dag på søndag. Norgesmesterskapet var et samarbeid mellom Nidelv IL sin Vektløfteravdeling og Trondheim Atletklubb og Hitra Vektløfterklubb stilte med et mixed lag med tre gutter og ei jente denne helgas lagkonkurranse.

Ingen personlige rekorder i helga

På forhånd hadde klubben kvalifisert seg gjennom lagserien som går fra januar til oktober i år, der de endte på fjerdeplass. Dette gir kvalifisering til å delta i lag-NM som ett av fire lag på landsbasis. I seg selv en god prestasjon. Totalt sett var det over 120 utøvere som var i aksjon i helgas store arrangement der løfterne konkurrerte fra to plattinger i Rostenhallen de to dagene.

Hitra vektløfterklubb stilte med de fire utøverne Ronja Lenvik, Aaron Johnsen, Mikal Akset og Remy Aune i søndagens konkurransedag.

Ronja Lenvik, er en habil og sterk løfter som har prestert godt i år, men søndag hadde hun ikke marginene helt med seg. I rykk fikk hun to godkjente løft og ble stående igjen med 47 kilo som tellende, en kilo under sin personlige rekord. I støt klarte hun kun ett løft på 52 kilo, etter å ha skadet seg under oppvarmingen. Tross det gjennomførte hun og fikk ett løft som ble godkjent, men hele åtte kilo under sin personlige rekord.

 

Aaron Johnsen startet med et for han lett løft på 58 kilo i rykk og ble stående igjen med dette som tellende etter å ha mislykkes på de to neste løftene der han forsøkte seg på tyngre vekter. I støt fikk han godkjent sitt andre løft på 80 kilo, men økte til 83 kilo i sitt tredje forsøk der han fikk godkjent dette som tellende.

Mikal Akset startet forsiktig i rykk med for han bare 65 kilo, noe som gikk lett. Med to godkjente løft etterpå endte han til slutt opp med 76 kilo som tellende i sitt tredje forsøk, noe som er fire kilo unna hans personlige rekord. I støt fikk han også godkjent alle tre løft og endte opp med 100 kilo som tellende resultat. Mikal var den eneste av hitrautøverne som fikk alle sine seks løft godkjent konkurransedagen.

Remy Aune var sistemann ut av hitraløfterne og prøvde seg like under sin personlige rekord på rykk, 78 kilo og fikk godkjent dette. Da han prøvde å øke vekta til ny personlig rekord mislyktes han med dette. I støt fikk han alle løftene godkjent med en sterk serie, som til slutt endte med tangering av hans personlige rekord på 105 kilo.

– Det var tross alt godt utkjempet av alle utøverne, synes trener John Birger Brevik i Vektløfterklubben, som poengterer at de nok ikke hadde full uttelling på hele laget søndag.

Det endte med fjerdeplassen, samme plassering som de stod på etter lagserien, med 16 poeng fram til bronseplassen. Vinner av klassen ble Tambarskjelvar IL som kan kalle seg Norgesmester etter denne helga.

 

Annonser

Les også