Hege Anita ute med to nye julelåter

Publisert: 22. oktober 2018 10:21. Sist oppdatert: 22. oktober 2018 10:21

Del på sosiale medier:

  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Da Hege Anita Skjærvik debuterte med plata «Hege» i 2017, var hun langt fra et ubeskrevet blad. Hun hadde en bred musikalsk erfaring fra Dublin, hvor hun bodde i ti år. Der sang hun bl.a. i en R&B-duo og i et 7-peace band.

Annonser
I år kommer hun med julesingler. De to låtene heter «Englenes ferd» og «Frostrøyk og slede», to titler som leder oss rett inn i det hun vil bringe til oss lytterne, julestemning, med alt det innebærer av lys og varme, men også refleksjoner på godt og vondt. Hennes unike blanding av soul, pop, jazz og blues, er Hege Anitas egen særegne sound, og er med henne også i disse låtene.

Hege Anitas vokale register spenner fra lavt og varmt til en like veltonende klang i høyden. Samtidig veksler det vare med det nesten hardt insisterende. Bruken av stemmen gjør at man som lytter lett åpner opp for det hun leverer.

Både tekstlig og musikalsk syns jeg hun viser en mykere side av seg selv i disse låtene, uten at hun taper noe av styrken, hverken i klang eller intensitet. Hun har en evne til å la stemmen spinne fritt, og tilsynelatende uanstrengt, rundt en enkel melodilinje. Bare lekkert!

«Englenes ferd» innledes med en vakker saksofonlinje som setter stemninga fra første tone. Lenger ute i låten ligger en fin saksofonsolo (dog ikke inkludert på radioversjonen). Det lette pianokompet underbygger sangen uten å ta oppmerksomheten fra ordene eller fra Hege Anitas klangrike stemme. Det går vemod og lengsel gjennom hele arrangementet, både tekstlig og musikalsk.

I «Frostrøyk og slede» er det en helt annen stemning. Vemodet ligger nok under i melodien, men her aner man at det eller den hun har ventet på, er kommet hjem til henne. Det er en dyp og varm glede og ro som smelter sammen i tekst og tonefølge. Akkompagnementet driver melodien fint og sikkert framover.

Det er bare å konstatere at Hege Anita Skjærvik igjen har klart å levere et produkt av høy kvalitet og med et sterkt personlig særpreg.

Låtene kommer ut 1. November for digital nedlasting på ITunes, Amazon, Google Play, eller via hennes hjemmeside www.hegeanita.com

Annonser

Les også