Foto: Helle Øder Valebrokk

- Jeg angrer på at jeg ikke spiste mer da jeg hadde muligheten.

Helleskitchen: Skalldyrfest på Hitra

Publisert: 28. februar 2020 10:38.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

- Dette er pur idyll, sa journalist og matblogger Helle Øder Valebrokk som var med på Michelinturen til Hitra nylig. Nå har hun beskrevet sin første tur til Hitra og opplevelsen med Dalprobesøk og skalldyrfesten på Hopsjøbrygga. Det har blitt en eventyrlig fortelling som vi kan være stolt av.

Linken til Helles blogg ligger nederst i denne artikkelen. Da kan du lese hva hun selv skriver.

Da Helle Øder Valebrokk fikk muligheten til å være med på en visningstur til Hitra under den uka Michelinhysteriet i Trondheim var på det mest intense fikk hun en opplevelse hun aldri glemmer.

– Jeg angrer på at jeg ikke spiste mer da jeg hadde muligheten. Hitra leverte på alle tenkelige måter, forteller hun nå i etterkant av turen.

Les Hitra 24 sin reportasje fra besøket: Her har vi fått servert den aller ebste og ferskeste sjømaten vi kunne drømme om

Selv har hun en matblogg der hun beskriver opplevelsen i både ord og bilder, og her øses det over av godord til Dalpro Gårdmat, Hitramat, Hopsjøbrygga og Ansnes Brygger som var vertskap for denne dagen.

Foto: Helle Øder Valebrokk

– Å, saft suse. Det som møtte oss inne i den koselige restauranten på Hopsjøbrygga var et bugnende bord fylt med det beste havet kan gi oss: Skalldyr. Å si at jeg var på gråten av synet er ingen overdrivelse. Her var det sjøkreps store som hummer, kamskjell, taskekrabbe, snøkrabbe, reker… og nybakt brød, Rørossmør, hvitløksmajones og alt du måtte trenge. Brød kan man spise hjemme så her lønner det seg å ha en plan om å spise så mye ren og eksklusiv sjømat som mulig. Det er min plan og den klarer jeg å gjennomføre helt til vi får beskjed om at det inn i mellom også vil bli servert en rekke retter…, skriver hun om opplevelsen.

Les Helles blogg og  hennes beskrivelse i ord og bilder her.

Les også