Det var en stolt ordfører som kunne være seremonimester sammen med disse flotte ungdommene fra Guri Kunna videregående og ledere fra laksebedriftene Lerøy og Mowi som hadde bidratt til at Toppidrettsveka kom til Hitra.

Det er lov å være stolt over all innsats og hvordan det ble

– Helt fantastisk, dugnadsinnsats, publikum og tv-bildene

Publisert: 23. august 2019 15:47.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Rett etter at det første løpet i Toppidrettsveka var unnagjort torsdag var det en glad og fornøyd ordfører Ole Haugen som kunne senke skuldrene. - Det har bare vært fantastisk og jeg er imponert over det store engasjementet og dugnadsinnsatsen som er lagt ned fra alle frivillige og langs løypetraseen. Det er slikt som gjør en ordfører ekstra glad, sa en stolt ordfører som var dresset opp i trønderbunaden da han fikk æren av å dele ut premier til alle vinnere denne kvelden.

Annonser

Nesten rørt ordfører

Etter mye og mange forberedelser fra et utall frivillige og gode ildsjeler, var dagen kommet for ilddåpen som arrangør av det som skulle bli et gedigent skirenn, med verdenscuptoppene på plass og et startfelt på over 160 løpere. Her var ti tv-kameraer i sving med direktesendt tv i to og en halv time, der de viste bilder langs løypetrassen som brant seg i hjertet på mang en hitterværing og andre seere.

 

Ordfører Ole Haugen hadde gått rundt som ei sol hele dagen, og snakka med spente frivillige, besøkende og enkelte utøvere, samt vært vertskap for NRK på deres prøvetur i løypetraseen. Etter en lang og hektisk dag var endelig finalen klar rundt klokka halv sju på kvelden og tv-kameraene skulle vise livebilder fra det vi synes er den vakre øya vår. Ordføreren hadde skiftet til Trønderbunad og vandret rundt sammen med spente ungdommer fra Guri Kunna som stilte i sine bunader og sammen med ordføreren skulle deler iut kveldens premier.  Og vakkert ble, selv et ordførerhjerte begynte å blø litt og jeg mener vi så en tåre i øyrekroken da det hele var over. Da kameralyset sluknet like før klokka 21 kunne ordfører Ole trekke et lettelsen sukk.

Speaker Ivar Torset ga rosende ord til ordfører Ole Haugen som vertskap for torsdagens rulleskirenn. Haugen roste alle de frivillige som hadde gjort dette mulig.

 

– Det var helt fantastisk, det har gått så fint hele, hele dagen, og jeg gleder meg ekstra over at så mange folk stiller på dugnad og sørger for at dette er mulig. Det har vært et fantastisk publikum langs løypetraseen der de har mobilisert kreativitet og presentert oss på en kjempeflott måte, det er slike øyeblikk som gjør en ordfører glad innrømmet Ole etter at han sammen med seks elever fra Guri Kunna videregående skole hadde stått for den offisielle premieutdelingen til de beste skiløperne

Og både NRK og løpere har gitt positive tilbakemeldinger underveis på den mottakelsen de har fått og opplevd.

– I følge tv-produceren var løypa strålende med flotte naturvariasjoner og et heiende og fengende publikum som hadde pyntet opp i grendene. Og når vi få så eksklusivt besøk av verdens beste skiløpere og alt klaffer i et arrangement som mange andre har lagt ned en kjempeinnsats for å få gjennomført, ja, kan vi få det bedre da, er ordførerens konklusjon.

I løpet av dagen har både han og mange andre hitterværinger fått mange gode tilbakemeldinger på tv-bildene som gikk over skjermen. Det var nesten så vi ser en tåre i øyekroken til ordføreren, noe han nødig innørmmer, men ekstra stolt er han.

– Tårer i øyekroken, nei ikke akkurat det, men jeg er i alle fall ekstra glad nå forteller han.

Her har det vært bare  godt humør og glede, og ikke minst har det vært en utrolig flott innsats på Knarrlagsund og Ansnes og flere  andre steder der folket skapte liv og røre da løperne suste forbi er noen av de mange tilbakemeldingene. Også løperne ga uttrykk for at det var kjekt å kjøre gjennom den 47 km lange løypa.

Petter Northug satte litt ekstra spiss på at han kom til Hitra på åpningsdistansen, selv om han havnet langt uti rekka på resultatlista. Torset intervjuer etter målgang og ordfører Haugen lytter til rosende ord fra skilegenden. Dette var artig.

– Musgrave sa det etter løpet at folkelivet ga mersmak, og det samme sa skilegenden Petter Northug som prøvde seg som løper her på Hitra etter å ha lagt, at publikum hjalp han med å komme seg igjennom løya. Så på en slik dag må det være lov å være glad og være litt entusiastisk, avslutter ordføreren som sammen med mange hitterværinger har hatt en kjempedag.

– Kjente nesten ikke at de hadde ondt da de gikk rundt løya

En annen kar som hadde en hektisk dag på Hitra var aurgjellingen Ivar Torset, som til daglig er næringssjef i hjemkommunen. Torsdag var han speaker under arrangementet i Fillan og med god hjelp av den lokale kjentmannen Dag Willmann loset han tilskuere gjennom løypa mens den vistes på en gedigen storskjerm rett over veien for Hjorten kjøpesenter. Etter løpet er han bare imponert.

Dag Willmann hjalp til som lokal speaker sammen med Ivar Torset som loste publikum gjennom vel tre timers underholdning med verdenseliten på ski.

– Vi må nesten få takke for at vi fik komme på besøk til Hitra. Det har vært fantastisk å komme ut hit, og dette var en skikkelig suksess altså sier den drevne speakeren. Det var et prikkfritt arrangement og sammen med alt folket og folkelivet langs løypa har dette vært en fin opplevelse for utøverne også. De har gitt utrolige tilbakemeldinger på hvordan det var å gå her, så vi må nok tilbake til Hitra igjen i neste år, forteller Ivar Torset som loset oss gjennom arrangementet med kunnskap og god informasjon for alle som stilte opp i start og målområdet.

Hitterværingene bør absolutt være stolte, mener han og løpernes dom er også at det dette var morro i følge Torset.

Roar Sivertsen har vært lokal arrangementsjef og kunne trekke en lettelse etter at det hele var over. Han kunne konstantere at tilbakemeldingene var bare positive.

– De syntes det var skikkelig liv, og det var en fryd å gå distansen, selv om det kunne være tungt noen steder. De følte at de nesten ikke hadde ondt sa de, når de ble heiet gjennom traseen.  Så hit vil de igjen hvis hitterværingene vil være vertskap flere ganger. For bedre kan det ikke gjøres avslutter Torset før nedrigginga var i full gang og skisirkuset fortsatte turen til hjemkommunen hans Aure, der løperne går fredag før det hele avsluttes i Trondheim lørdag.

Det er lov å være stolt og kjenne på litt entusiasme på en slik dag som ordfører Haugen sa det. La oss ta vare på slike øyeblikk.

 

Annonser

Les også