Hitra Vektløfterklubbs juniorlag løftet til sølv i helgas lag-NM. Laget bestod av fra høyre: Mikal Akseth, Remy Aune, Kim Kvernø og Stephan Paulsen. Lengst til venstre står den ene av klubbens trenere, Runar Klungervik. Den andre treneren som var med var John Birger Brevik.

Helt i norgestoppen for vektløfterne

Publisert: 25. november 2019 10:41.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Spydeberg Atletene og Norges vektløfterforbund arrangerte i helga Norgesmesterskap i vektløfting for klubblag.
- Juniorløfterne kvalifiserte seg til lag-NM etter å havnet på fjerdeplass i den landsomfattende serien. I helga gikk de fire utøverne nesten til topps og fikk en vel fortjent sølvmedalje, forteller Vektløfterklubben etter stevnet.

Fjerdeplassen i den  landsomfattende serien holdt akkurat til å være kvalifisert til NM for lag.Klubbens fire utøvere har trent målrettet mot dette mesterskapet i ca seks uker i forkant av mesterskapet.Juniorlaget bestod av Remy Aune , Kim Kvernø , Stephan Paulsen og Mikal Akseth. Med seg som trenere var Runar Klungervik og John Birger Brevik .

Endte med sølvmedalje og kun få poeng unna å bli Norgesmestre.

Stevnet startet på lørdag og Hitra Vektløfterklubb startet den første løftinga da pulje 6  var satt opp i kom i aksjon utpå dagen. Første utøver på platten fra Hitra var Mikal Akset. Mikal løftet en veldig fin serie i rykk på 90-95-100, noe som ble ny pers i rykk med 5 kg. I støt startet det med underkjent  i det første løftet på 115 kg, men etter det lyktes han veldig godt med 115 og 118 kg. Dermed ble det ny pers i støt med 3 kg også.

Neste løfter fra Hitra i samme pulje var Stefan Paulsen. Stefan startet godt og stødig med 90 kg i rykk og fulgte opp med 95 som er tangering i rykk. Han prøvde seg på 97 kg i siste forsøk men det ble ikke godkjent. I støt fikk han også to godkjente løft, med en serie på 108, 113 og 116 kg. Det siste ble imidlertid underkjent. Stefan ble da stående igjen med 95 kg i rykk og 113 kg i støt, en forbedring av rekorden i støt med 3 kg. Veldig bra innsats.

I pulje 7 hadde klubben to andre utøvere på laget.
Kim Aleksander løftet veldig godt og fikk seks godkjente løft. I rykk fikk han en serie på 80, 84 og 86 kg og i støt ble det 100, 104 og 108. Han ble da stående igjen med 86 i rykk og 106 kg i rykk, noe som er årsbeste i begge øvelsene for ham.

Kjempet om sølvet til siste slutt

På dette tidspunktet og før klubbens siste løfter, Remy Heggvik Aune,  skulle på platten kjempet klubben om medalje og de siste avgjørende løftene ville vise om det ble bronse eller sølv.

Remy satset offensivt i begge øvelsene. I rykk løftet han en serie på 90, 95 og 98 kg,  men her ble det siste løftet underkjent. I støt fikk han også to godkjente løft, med en serie på 113, 117 og 120 kg. Forsøket på 117 kg ble ikke godkjent, men han gikk likevel opp til 120 kg i sitt tredje løft. Dette ble godkjent løft og dermed fikk også Remy ny pers i  i støt med fem kg.

Alle fire løfterne har all grunn til å være fornøyd med egen innsats og særlig når det tilslutt ble belønnet med 2. plass og sølvmedalje i konkurransen.. Løfterne ble coachet av Runar Klungervik.

Les også