Rett ved sjøkanten ble journalister fra hele verden presentert for dette fantastiske sjømatbordet på Hopsjøbrygga i forkant av utdelingen av Michelinstjerner i Trondheim.

Eksklusivt Michelinbesøk på Hopsjøbrygga og Dalpro

– Her har vi fått servert den aller beste og ferskeste sjømaten vi kunne drømme om

Publisert: 17. februar 2020 22:00. Sist oppdatert: 18. februar 2020 19:52

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

- Det var helt fantastisk å høre knitringen av kamskjellene på peisen, mens vi satt på dette flotte stedet i havkanten og kunne nyte toppen av luksus med perfekte smakskombinasjoner med trønderske skalldyr. Dette er pur idyll, sier journalist og matblogger Helle Øder Valebrokk som var med på Michelinturen til Hitra søndag. Matopplevelsen på Hopsjøbrygga var et eventyr verdt.

Annonser

Det har vært stor stas og mange arrangement rundt mandagens utdeling av Michelinstjerner  i Trondheim. Det trønderske matfatet er stort og flott, og mens journalister og kjente matbloggere fra store deler av Europa har inntatt trønderhovedstaden presenteres de for trønderske råvareleverandører og produsenter. En av turene var lagt til Hitra på søndag og her fikk gjestende journalister og matkjennere en fantastisk opplevelse med gårdsbesøk og smaksprøver på Dalpro, før de avsluttet med et gedigent sjømatbord på Hopsjøbrygga der vertskapet Ansnes Brygger presenterte de ferskeste og beste sjøvarer som kunne skaffes i samarbeid med Hitramat.

Presenterte det beste fra kysten

Det var i regi av Visit Trondheim Ansnes brygger var vertskap på Hitra, der Hitramat som en av råvareleverandørene til samlingen i Trondheim presenterte matriket Hitra og Frøya.

– Første stopp etter busstur fra Trondheim var Dalpro der Marianne Farstad, Ole Morten Sørvig og Erling Andre Ødegård fra Dalpro fortalte om driften ved Dalpro, forteller en entusiastisk markedsansvarlig Venke Glørstad på Ansnes brygger.

Og på Dalpro fikk journalister og matbloggere  oppleve hjort på nært hold og mate dem fra hånda. Etterpå gikk turen inn i den nye gårdsbutikken der de fikk smake på flere produkter fra norges mestvinnende lokalmatprodusent, Dalpro. Både kjøttproduktene og oster fra Hitra gårdsmat falt i smak for de matinteresserte skribentene.

– Ja, Dalpro var en stor opplevelse forteller den anerkjente matbloggeren Helle Øder Valebrokk. Her var det så flinke folk, nydelige produkter og så var det jo veldig artig å få håndmate hjortene, forteller hun etter noen hektiske dager i matriket Trøndelag.

Toppen av luksus på Hopsjøbrygga

Da følget ankom Hopsjøbrygga var familien Inderøy med far Ragnar, sønn Johan Marius og datter May Iren på plass med sin lokale fiskebåt, mens det inne på brygga var satt fram en gedigen versjon av havets festbord med råvarer fra lokale produsenter og råvareleverandører.

– Vår kokk Henrik Widqvist presenterte ferske råvarer som kamskjell og sjøkreps, rett fra grillen i den åpne peisen på Hopsjøbrygga og de besøkende gikk nesten av skaftet av begeistring for møtet på den ærverdige brygga. Miksen med historiske lokaler og smakfull mat skapte en stemning som de vil huske, forteller Venke Glørstad som sammen med Marit Hermo sørget for at gjestene fikk en unik opplevelse.

Alexander Fjeldberg fortalte om Hitramat og lokal sjømathistorie, mens Lise Skjåk-Bræk (mor til Ola) fortalte om Ansnes brygger og lokal historie. Kokk Henrik Widqvist hadde laget en spesialversjon av dagens retter med blant annet kamskjell og sjøkreps grillet på åpen flamme i peisen på Hopsjø. Snøkrabbe med yuzu, kremet blåskjell, sjøkreps tartar med foie gras, kamskjell med sopp og trøffeltang og lokale urter, bær og yoghurt fra Helgebostad Hagebruk. Mens fotoapparatene fikk prøvd seg med å avfotografere den ene retten etter den andre, forteller flere av deltakerne som har vært her i Trøndelag noen dager at dette kanskje var høydepunktet så langt i alle presentasjoner de har hatt, forteller Glørstad.

Toppen av luksus

Her var det matjournalister fra New York, Barcelona og Tyskland i tillegg til norske representanter. En av norges mest kjente matjournalister Helle Øder Vallebrok synes turen til øyriket og Hitra har vært magisk.

– Når du kommer inn på brygga og ser et så bugnende matbord med ferske og det beste av norske skalldyr, og hører knitringen av kamskjellene som grilles på peisen, mens duften av herlig aroma sprer seg i lokalet, kom jeg nesten i himmelen, sier den blaserte matbloggeren entusiastisk. Når den ferske sjøkrepsen ble lagt på grillen med smør smaksatt av safran fra Iran, ja da ble dette toppen av luksus og perfekte smakskombinasjoner med trønderske skalldyr, forteller hun til Hitra 24 etter besøket.

Se bilder fra besøket her:

Nye Michelinstjerner mandag

Mandag ettermiddag ble offentliggjøringen av nye Michelinstjerner i Norden offentliggjort i Trondheim, og med nye stjerner til Speilsalen på Britannia, har matbyen Trondheim markert seg med hele tre Michelinrestauranter, der Credo og Fagn beholder sin stjerne de fikk tidligere. Og alle med råvarer de blant annet får levert fra både Hitra og Frøya. Slik sett kan øyriket også ta del i gleden og æren over den ærerike anerkjennelsen fra matkjennere.

Se Helles egne bilder fra besøket.

For journalister fra hele verden har også lagt merke til råvarer fra den trønderske kyst, og teamet fra Ansnes Brygger som vertskap har virkelig gjort at dette blir snakket om, og kanskje vil vi se bilder i seinere reportasjer verden rundt. Matjournalist Vallebrok kan nok oppsummere besøket med sine egne ord da hun forlot Hopsjøbrygga og satte turen inn mot byen.

– Dette har vært toppen av luksus, men det beste av alt, ja det var å sitte på dette flotte stedet, helt i havkanten og spise. Den ferske og beste sjømaten i verden ble vi servert i dag, sier den imponerte matkjenneren som retter en stor takk til kokker og vertskap.

Annonser

Les også