President i Norges vektløfterforbund Stian Grimseth er veldig godt fornøyd med den ukeslange treningssamlinga for norges fremste vektløftere i ungdom og junior på Hitra forrige uke. Randi Schei er leder for ungdomssatsinga i firbundet og ledet det lokale vertskapet på Hitra.

President Grimseth: - Vi kommer tilbake

Hitra viste fram det beste vertskapet da landslaget hadde en ukes samling

Publisert: 10. august 2020 13:41.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

På kort varsel kunne styremedlem i Norges vektløfterforbund og ansvarlig for barne- og ungdomssatsingen, Randi Schei, ønske de fremste utøverne velkommen til en ukes hard treningssamling på Hitra.
- Det har vært ei fantastisk uke med treningsvillige ungdommer og et vertskap som har bydd fram Hitra på beste måte, forteller forbundspresident Stian Grimseth til Hitra 24.

Annonser

Første gang på Hitra

Det var jenter og gutter i alderen 15-20 år som er tatt opp i landslagsgruppa eller er på satsingsgruppa som sist uke hadde 7 dager på Hitra, med fokus på teknikk- og mengdetrening i klubblokalene til Hitra vektløfterklubb på Sandstad. Det var hele 9 jenter og 5 gutter som deltok på samlingen. De lokale utøverne stilte sterkt der Ronja Lenvik er en del av landslaget, mens Åse Berge er på satsingsgruppa. Remy Aune og Kim Aleksander Kvernø fikk også muligheten til å delta fra den lokale klubben. De ligger like unna å komme med i den gjeve troppen.

Landslagstroppen samlet på Dolmsundet Park der det ble både spist og vennskapelig dyst i litt andre øvelser enn de trente på dagtid.

– Det er stor stas å få hele den troppen hit til Hitra forteller Randi Schei. Hun er styremedlem i Vektløfterforbundet med ansvar for barne- og ungdomssatsingen, og nestleder i regionstyret. Vi fikk en forespørsel for en tre ukers tid siden og i og med at vi har både Åse og Ronja med i denne gruppa var det moro for oss alle å få en av samlingene her hjemme, samt få vist fram øya vår til resten av lagkameratene, sier Randi som er svært fornøyd med støtten klubben har fått lokalt for å gjennomføre dette.

Åse Johanne Berge var en av de lokale utøverne som syntes det var stas å få besøk av lagvenner til Hitra. Under den ukeslange samlinga kvalifiserte hun seg også til Nordisk mesterskap.

Intense treningsøkter

Siden forrige søndag og til de dro nå søndag, har det vært daglige treningsøkter to ganger om dagen, en morrasøkt og en på ettermiddagen. Sammen med president Stian Grimseth var også landslagstrener Zygmunt Smalcerz med for å terpe teknikk og følge opp hver enkelt utøver. Polakken Zygmunt er olympisk mester fra Munchen-OL i 1972, og har både gullmedaljer fra EM og VM i vektløfting. Han var imponert over de unge utøverne.

Landslagstrener Zygmunt Smalcerz er både olympisk mester og har EM og VM-titler i vektløfting.

– De er treningsvillige og føler nok at dette er hardt underveis forteller han. Med to økter per dag blir det mye mengdetrening og vi får terpet på detaljene som betyr veldig mye for riktige og gode løft forteller den tidligere olympiske mesteren.

Det gode vertskap på Hitra

I tillegg til vektløfting består uka også av mye sosialt for treningsgruppa. Det er en viktig del av læringen forklarer Grimseth.

– Her på Hitra er vi spesielt godt tatt imot, og det er lagt til rette for at vi bruker bassenget i Fillan en 2-3 kvelder, vi har hatt ribtur på sjøen med matservering på Ansnes Brygger etterpå, og vi har konkurranser i Dolmsundet park der vi som grupper utfordrer og hjelper hverandre.

I tillegg var de en kveld på golfbanen der de fikk kyndig instruksjon fra lokale golfentusiaster. I løpet av et år har ungdomslandslaget 8 slike samlinger av ulik lengde, slik at trenerteamet får fulgt opp hver enkelt. Dette var første gangen de har en slik samling på Hitra, og både Åse og Ronja syntes det var artig å få lagvennene på besøk hit, vanligvis er det de som reiser ut.

Ronja Lenvik fra Hitra Vektløfterklubb har vært en av de beste utøverne i sin klasse i lang tid. Nå terpes det ekstra på teknikk.

– Å møtes slik er viktig for å skape gode holdninger, få mer kunnskap og gi hverandre muligheten til å utvikle seg videre. Dette er med på å skape det som vil være framtidige toppidrettsutøvere, forteller Grimseth som er imponert over engasjementet i den lokale klubben på Hitra og folk som stiller opp. Dette er et resultat fra mange års jobbing som stadig nye klarer å følge opp, sier han fornøyd.

Samarbeid om å finne løsningen på de ulike konkurransene i parken på Dolmsundet var nødvendig.

I tillegg til gode og mange treningsøkter og et innholdsrikt sosialt program imponerer det lokale vertskapet med Randi Schei og Anne Gunn Gabrielsen Berge i spissen med den daglige matbuffeten som serveres de sultne utøverne og trenerteamet. I løpet av hele denne uka har det vært rikholdig og variert smakfull mat som ble satt stor pris på.

Lover  komme tilbake

Det har vært alt fra fiskesuppe, sushi og lokal mat og gryteretter. Når vi er innom på besøk er det langt fra havregrøt og saft, men et bugnende bord med spennende smaker som ungdommene forsyner seg godt fra. Det er stilt rundt matbordet etter første treningsøkt og mange prøver retter de aldri har smakt før på dette Hitrabesøket.

– Vi har hatt veldig god støtte fra lokale bedrifter og personer som velvillig har stilt opp når vi har satt sammen denne uka forteller Randi og Anne Gunn mens de venter på innrykket til matsalen i idrettshuset på Sandstad.

Lunch ble servert hver dag i idrettshuset på Sandstad. Utøverne var imponert over utvalget.

Snart NM på Hitra

Allerede i september skal utøverne samles her på Hitra igjen da NM junior 5. september. I forbindelse med dette arrangementet legger vektløfterforbundet opp til en kortere treningssamling igjen her på Hitra, da dette ga mersmak, både treningsmessig og for god tilrettelegging fra den lokale arrangøren.

Remy Heggvik Aune fikk mye hjelp på teknikk fra landslagstreneren. – Det har vært mange og harde økter sier den lokale utøveren når han oppsummerer treningssamlinga.

– Takk til Hitra Vektløftarklubb med Anne Gunn Berge og Randi Schei i spissen for ei fantastisk matservering, kjøring og logistikk som ga ei perfekt samling, oppsummerer Stian Grimseth etter ukessamlingen.

– Stor takk også til John Birger (Brevik) og resten av gjengen i Hitra Vektløfterklubb – vi kommer snart tilbake lover Grimseth før gjengen satte kursen hjemover etter ei fin uke på Hitra.

Ribtur fra Havna Gård der de fleste utøverne overnattet under uka. Populært med en fartsfylt tur til Ansnes Brygger for middag.

 

Annonser

Les også