Ronja Lenvik fra Hitra Vektløfterklubb gikk helt til topps i helgas NM i fem-kamp

Ronja kvalifiserte seg til Nordisk og EM

Hitraløftere med gode prestasjoner i NM i fem-kamp

Publisert: 30. september 2019 14:21.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

I helga har Hitra Vektløfterklubb deltatt på Norgesmesterskapet i 5-kamp. Hitra vektløfterklubb deltok med hele syv løftere, Rasmus Aune, Kristian Antonsen, Fredrik Mellemsæther og Mikal Akseth i herreklassen og Åse Johanne Berge og Ronja Lenvik i dameklassen. Ronja gjorde rent bord og vant sin klasse og kvalifiserte seg samtidig til nordisk og europamesterskapet i sin klasse. En fantastisk prestasjon.

Arrangementet gikk i Sandane i Gloppen Kommune og vektløfterne fra Hitra kjørte nedover med hele troppen. Det var hele 80 deltakere på det store stevnet som gikk over to dager med Breimsbygda IL som flott arrangør.

Alle Hitras syv deltakere var i aksjon på lørdag der de fikk prøvd seg på de fem ulike øvelsen, to vektløfterøvelser og tre andre øvelser,40 meter sprint, kulekast og 3-hopp.

Rasmus Aune i pulje 2 var førstemann av Hitras deltakere ute i ilden lørdag. Han fikk to godkjente rykk (42 og 45),bommet dessverre på siste forsøk i rykk på 48 kg. I støt ble det tre godkjente løft (58, 62 og 65). Tangering i rykk og 3 kg ny pers i støt. I 5-kamp konkurransen fikk han 6. plass av 15 utøvere i klassen 13-14 år.

I pulje 4 deltok Hitras jenter

Åse Johanne Berge startet i rykk med 45 kg men klarte ikke første løft, i 2. forsøk ble det godkjent og hun la på til 48 kg i siste forsøk, endte derfor opp med tangering i rykk. I støt gikk det langt bedre med tre godkjente løft, en fin serie på 55-58-61. Åse var nok fornøyd med dette, forholdene og mulighetene for å trene i det siste tatt i betraktning, forteller klubben på sine facebooksider etter arrangementet. Dette sammen med de tre andre øvelsene holdt til en meget fin 3. plass og bronsemedalje i
5–kamp konkurransen.

Ronja Lenvik kom på toppen av pallen i helgas fem-kamp. Med seg opp på podiet fikk hun også klubbvenninna Åse Johanne Berge som kapret tredjeplassen.

Ronja Lenvik startet veldig offensivt med 50 kg i rykk, dette så veldig lett ut. Endte derfor opp med en veldig bra rykkserie på 50-53-55, og ny pers i rykk med 3 kg. I støt startet hun med 64 kg, noe som er tangering av personlig rekord, dette ble godkjent løft. Hun la på til 67 kg, men bommet både i 2. og 3. forsøk. Hun ble da stående igjen med 64 kg og tangering i støt. I 5-kamp konkurransen holdt dette sammen med de andre øvelsene til 1. plass og gullmedalje i klassen kvinner 15-16 år.

Med totalt 119 kg i rykk og støt klarte hun også kravet til Nordisk Ungdom og EM U15 i 55 kg klassen.

I pulje 5 deltok Kristian Antonsen og Fredrik Mellemsæther, begge med en ny erfaring ved at de for første gang deltar på et Norgesmesterskap. De konkurrerte begge i menn 15-16 år.

Fredrik var uheldig i rykk, startet på en kilo unna pers og fikk bare ett godkjent løft på 42 kg. I støt gikk det bedre, der fikk han to godkjente løft, og endte opp med 55 kg som er en forbedring av personlig rekord i støt med 2 kg.

Kristian fikk denne gangen tre godkjente rykk (40-43-45), en forbedring av personlig rekord i rykk med 3 kg og to godkjente støt (50-52). Han prøvde seg i tredje forsøk i støt med 55 kg, men løftet ble ikke godkjent.

Klubbens to siste utøvere konkurrerte i siste pulje denne dagen. Remy Heggvik Aune og Mikal Akseth i klassen menn 17-18 år.
De startet begge på 80 kg i rykk, dette ble godkjent løft for begge. De økte begge til 85 kg som også ble godkjent. I tredje forsøk ba begge om 90 kg, Remy fikk godkjent 90 kg, men for Mikal ble det for tungt denne gangen.

Remy Aune fikk en tredjeplass i sin klasse, mens Mikal Akseth kom på fjerdeplass

Det betyr at Mikal tangerte sin personlige rekord i rykk, mens Remy forbedret sin med 2 kg. De fulgte hverandre også i støt, med startvekt på 100 kg, dette ble godkjent løft på begge to. De ba etter det om 105 kg som også ble godkjent løft. Mikal hadde derfor allerede forbedret sin personlige rekord i støt med 1 kg. I tredje forsøk i støt ba de om 110 kg. Dette ble også godkjent løft.

Remy har fra før en personlig rekord på 113 kg i støt, mens Mikal forbedret med dette sin personlig rekord i støt med hele 6 kg.
I 5-kamp konkurransen holdt dette sammen med de tre andre øvelsene til 4. plass for Mikal , mens Remy fikk 3. plass og bronsemedalje.

Trener teamet denne dagen bestod av Runar Klungervik og Kim Alexander Kværnø, med hjelp av Stephan Paulsen.

Les også