Foto: Det Norske Måltid/Kristin Austigard. Et av tre dommerpanel i årets delfinaler: Fra venstre Tonje Torvanger (Statholdergaarden), Eline Gulbrandsen (Det Kongelige Hoff), Einar Risvik (Nofima), Jørn Lie (Vaaghals, Gamle Raadhus – og Code restaurant), Gunnar Bakke (Daglig leder BKLF), Maj-Britt Aagaard (spiselandslaget.com), Tonje Holtungen (Sjokolade Salongen)

Flere produkter fra øyregionen blant 40 finalister

Hitramat med to produkter i finalerunden for Det norske måltid

Publisert: 22. september 2020 12:51.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Juryen for Det norske måltid har de siste dagene smakt seg fram og vurdert hvem som skal delta i den gjeve finalen. Utvelgelsen fra 104 deltakere etter delfinalene reduserte antall produkter til 40 og her kom både Hitramat og Garnvik Røkeri helt til den gjeve finalen med sine produkter.

– Alle produsentene bidrar med noe helt spesielt, noe som fører til faglige vurderinger og diskusjoner blant dommerne. I løpet av tre dager med juryering endte juryen opp med 40 verdige finalister, sier Austigard.

Produkter og råvarer i verdensklasse

Finalistene i Det Norske Måltid er av aller høyeste kvalitet, og bygger på både innovasjon og tradisjon.

-De aller beste produktene kombinerer det tradisjonelle og nytenkning på en unik måte, for å få frem det ypperste i råvarene. At vi ikke klarer å velge tre oster, men må sende fire til finalen er et godt eksempel, sier dommer Roar Hildonen fra To Rom og Kjøkken i Trondheim.

Kokk og dommer Christer Rødseth, fra Code restaurant og Vaaghals i Oslo, mener slike konkurranser er viktig for å synliggjøre kvaliteten på norske råvarer.

-Når vi har et så godt utvalg av råvarer og kvalitetsprodukter i Norge, er det avgjørende at vi får satt søkelyset på dem. Det Norske Måltid bidrar til akkurat det, sier Rødseth.

Finalister fra hele Norge

Det Norske Måltid er et av de viktigste omdømmetiltakene i arbeidet med å synliggjøre  Matnasjonen Norge. Finalistene kommer fra hele landet, og fremhever bredden og kvaliteten Norge har som Matnasjon.

Det er inspirerende å se store og små produsenter fra hele landet konkurrere på lik linje, for å tilby det ypperste fra Matnasjonen Norge, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Den endelige finalen går av stabelen i det som kan kalles en stjernehelg innen mat i Norge. Fredag 5. februar arrangeres Det Norske Måltid i Stavanger.

Finalister Årets Sjømat

Seifilet, skinn og benfri, Reinhartsen, Agder

Krabbeklør, gigant, Hitramat, Trøndelag

Fylt krabbeskjell, Hitramat, Trøndelag

Finalister Årets Sjømat foredlet

STØRM tørrfiskskinn, Hrogn, Troms og Finnmark

Sikkaviar, Femundmat, Trøndelag

Gravet Laks, Garnviks Røkeri, Trøndelag

 

Les også