Hitra kulturfestival på Kvenværet

Hitterklang skapte hygge med sang i Kvenvær

Publisert: 6. februar 2019 15:42.

Del på sosiale medier:

  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Med rundt 40 besøkende skapte Hitterklang en trivelig stund i Kvenvær bedehus da de hadde øvingskonsert som et innslag i kulturfestivalen.
- Det ble en riktig koselig stund der vi som publikum fikk være med på allsangen, forteller Rigmor Brevikdal som var en av gjestene som hygget seg på tirsdagskvelden.

Annonser

Under kulturfestivalen er det både store og små arrangement rundt omkring på Hitra. I tillegg til åpne arrangement på kveldstid er også alle skolene involvert med sin kulturuke gjennom hele denne uka.

Hitterklang på Kvenværsbesøk

Men tirsdag kveld hadde Hitterklang invitert Kvenværingen til å overvære en korøving sammen med dem i bedehuset på Kvenvær. Koret har tidligere lagt mange av sine øvinger på ulike steder på Hitra der publikum får oppleve flott korsang. For koret er det fint å få øvd seg foran et publikum og det blir gjerne både lattermildt og god stemning.

– Det var tilsammen godt og og vel 40 personer som kom, foreteller Eli Guttelvik. «Øvingskvelden» inneholdt et bredt repertoar der publikum ble invitert til å delta med alt fra oppvarming, kanonsang og kraftfull allsang, kan hun melde fra den hyggelige kvelden.

Ole Skåren skulle bidra med trekkspillet, men ei skulder som kranglet litt gjorde at trekkspillet måtte ligge denne kvelden, men han bidro likevel sterkt til allsangen.

Det var et godt oppmøte fra bygda og det vanket mange gode takk til koret som kom og skapte en trivelig kveld. Det sosiale er kjempeviktig og bidrar til god stemning når slike arrangement legges ulike steder. Kvenværingene sørget for påsmurte smørbrød og mange kaker som alle fikk mette seg på i pausen.

–  Vi her ute i Kvenvær er glad for å kunne være aktør i vinterfestivalen og slikt er et fint innslag i vintermørket forteller Eli Guttelvik.

Torsdag kveld er det Strand SeniorBrass som kommer på besøk til Kvenvær, og da er det kirka som skal fylles med musikalske toner. Kjenner vi både korpset rett blir det en musikalsk hyllest der Kvenværingene bør gå mann av huset.

Onsdag kveld er åpning av kunstutstilling for UKM på biblioteket og i Meierisalen kommer den unge mannen Samuel Massie, kjent som han som tok med bestefaren på tur verden rundt. Han inspirerer og utfordrer båpde seg selv og andre. Kveldens forestilling starter klokka 19 og blir et gripende foredrag om mestring, målbevissthet og menneskets evne til forandring.

 

Annonser

Les også