Seweryn Bagniewski fra Sandstad IL var med på flere lag, blant annet Region Midt-laget som tok bronse i U18 mix. Dette var et sammensatt lag med utøvere fra flere ulike klubber i Region Midt. Her fra premieutdelingen.

Seweryn Bagniewski i sitt første Norgesmesterskap

Hjem med to bronsemedaljer i judo-NM

Publisert: 20. november 2018 11:21.

Del på sosiale medier:

  • 24
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Med mer enn 180 deltakere fra 30 klubber i Norge konkurrerte Seweryn Bagniewski i sitt første Norgesmesterskap i helga. Sammen med Sandstad idrettslag nye hovedtrener i judo, Ingebjørg Holbø som var dommer under begge stevnedagene ble det en lærerik helg for Seweryn.
- I lørdagens konkurranse nådde han ikke helt opp, men ble med på to lag på søndag og fikk med seg to fine bronsemedaljer, fortellertrener og dommer Ingebjørg etter helgas junior-NM i judo.

Annonser

Talentet deltar i sitt første NM

Norgesmesterskapet i judo for ungdom og junior gi over to dager  Sandehallen i helga. Dette var debuten for syttenåringen Seweryn i et slikt mesterskap og forventningene til medaljeplassering hadde de ikke da de dro nedover. Her var det mer enn 180 deltakere fra 30 klubber i Norge som skulle konkurrere individuelt på lørdag og som lag søndag. Derfor ville dette bli en god erfaring å ta med seg på den videre satsingen, mener hovedtrener Ingebjørg Holbø.

Hitra har sin første deltaker under et NM med syttenåringen Seweryn Bagniewski som skal delta i individuelt i sin klasse på lørdag. Dette er det første mesterskapet i et norgesmesterskap for talentet fra Sandstad IL, og det blir spennende å se hvordan han klarer seg i konkurranse med de beste i landet. Tidligere har han gjort det meget godt i regionale konkurranser. 

– På lørdag var det individuelt NM og da gikk det dessverre ikke veien for Seweryn, oppsummerer Ingebjørg etter kampene lørdag. Han hadde flere gode kamper, men endte opp uplassert i den individuelle konkurranse sier hovedtreneren.

– Seweryn var selv fornøyd med kampene sine. Det er jo alltid viktig med kamperfaring, så dette var en viktig lærdom å ha med seg. Neste gang stiller han med litt mer erfaringsgrunnlag og da får vi se hvordan det går forteller Ingebjørg.

Fikk bronse i lag-NM

Søndag var det lag NM. Her var Seweryn plukket ut for å delta i flere lag i regionen. Her setter de sammen flere lag fra ulike klubber for å konkurrere mot de beste i landet.

Han var med på flere lag, blant annet Region Midt-laget som tok bronse i U18 mix. Dette var et sammensatt lag med utøvere fra flere ulike klubber i Region Midt. I mix er det to jenter/damer og tre gutter/menn i ulike fastsatte vektklasser som deltar. De som går i samme vektklasser går mot hverandre. I hver lag-kamp er det om å vinne best av fem.

På U21 mix-laget var Seweryn lånt ut til Levanger Judoklubb, den tidligere klubben som treneren Ingebjørg Holbø var trener for før hun kom til Hitra. Her ble det også bronseplass.
-Vil nok påstå at lag-konkurranser er noe av det som er mest spennende og engasjerende vi gjør i judo, sier Ingebjørg.  Alle er med på et lag, ingen kan vinne alene. Det er en fantastisk stemning i hallen og alle er engasjert i kampene. Ikke at det at vi ikke er engasjert når det er individuelt, men lag er noe eget, sier en sliten trener etter en lang tur ned og fra NM i Sande i helga.
I tillegg til å følge opp Seweryn har hun også hatt utøvd dommergjerningen under helgas norgesmesterskap.

 

Annonser

Les også