Bjørg Reitan Bjørgvik (FrP) er forundret over at den dårligste veistrekningen fra Volden til Straum ikke ble asfalter i høst. Det er hull på hull forteller hun.

Bjørg mener hun ble lovt at denne veien skulle bli ordnet i høst

Hvorfor ble ikke den hullete veien fra Volden til Straum asfaltert?

Publisert: 1. november 2018 8:53. Sist oppdatert: 2. november 2018 13:07

Del på sosiale medier:

  • 75
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Da veistandarden for Hitra ble diskutert tidligere i år, påpekte Bjørg Bjørgvik at strekningen fra Volden til Kvenvær måtte få ny asfalt. Flere steder holdt den på å gå i oppløsning. Da ble hun beroliget med at dette var planlagt å bli utført seinere i år. Nå er asfaltlaget dratt og veien fra Volden til Straum er bare blitt dårligere og dårligere sier Bjørgvik. Nå har hun stilt spørsmål til formannskapet om dette.

Annonser

Skjønner ikke hvorfor den hullete veien skal stå igjen

Det har over lang tid vært berettiget klage på veistandarden på Fv713 ut mot Kvenværet og i år hadde Bjørg Reitan virkelig fått trua på at det skulle bli en ordning på det. Tidligere i år etterlyste hun asfalt, men det er bare kommet fra Straum til Gryta. Det er for dårlig mener Bjørgvik.

– Da vi diskuterte samferdsel i kommunestyret, ønsket jeg asfalt fra Volden til Straum, og da fik jeg til svar at asfalt skulle vi få. Nå er det  asfaltert sør for Straum mot Gryta, og det er bra, men veien fra Volden og sørover er i oppløsning, med store hull som mangler asfalt, skarpe kanter og asfaltbiter som ligger i veibanen. forteller Bjørg.

Det er stor groper og skarpe kanter i veibanen, med løse asfaltbiter på store deler av strekningen fra Volden til Straum.

– Slik kan vi ikke ha det lenger, sier en frustrert Bjørgvik som kjører strekningen fra Forsnes til Fillan flere ganger i uka.

Hun forteller at mange har fått biler ødelagt på grunn av den dårlige veistandarden, der det går ut over både dekk, støtdempere og karosseri når man havner nedi dumpene. I tillegg er dette en strekning som benyttes med mye anleggstrafikk opp til arbeidet på Eldsfjellet og det gjør ikke belastningen noe mindre påpeker hun.

– Hvor lenge skal vi ha det slik, spør Bjørgvik, som har sendt spørsmålsstillingen over til formannskapet som hun håper kan forfølge saken.

– SLik vil jeg ha veien, forteller Bjørgvik som peker på den nyasfalterte strekningen mellom Straum og Gryta. Her har de gjort en god jobb, men hvorfor står noe av den verste veistrekningen igjen, spør hun.

 

Annonser

Les også