Ingolf Jektvik deltok som vanlig som en aktiv kulturformidler og han ble overrasket med en gjev pris under Hitterkvelden.

Hitra24s årskavalkade

I april 2018 fikk disse sakene stor oppmerksomhet

Publisert: 27. desember 2018 12:52.

Del på sosiale medier:

  • 26
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

I april måned var det mange møter med folk. Denne måneden var det jubileumsforestilling for Hitterkvelden der det ble utdelt mange priser også. I tillegg hadde vi mange artige møter med folk som fortalte sine historier. Kos deg med tilbakeblikk og se gjerne hele saken som er linket til hver artikkel.

Annonser

Leilighetene på Storhaugen begynte å reise seg

De siste ukene har byggearbeidet for Tobb sin boligutbygging på Storhaugen i Fillan skutt fart. Hitra Anleggservice har sprengt og planert tomt slik at grunnarbeidet er kommet godt i gang. Mange har allerede kjøpt leiligheter, men det er først nå når byggearbeidet er kommet i gang at resterende salg kommer i gang opplyser eiendomsutvikler Ole Jermstad hos Tobb Nye Boliger til Hitra 24.

Lyst til å lese hele saken? Les den her.

Frank Olsen kjøpte seg mopedbil i en alder av 75 år – besøker kona på Helsetunet hver dag

Frank Olsen var aldri opptatt av bil og rørte ikke et bilratt før han selv kjøpte bil i en alder av 75 år. Da fikk han det imidlertid så travelt med å prøve doningen at turen endte hos lensmannen. – Ti år senere, går turen daglig til Fillan for å besøke kona på Helsetunet. Uten bil hadde ikke det vært mulig, sier Olsen.

Lyst til å lese hele saken? Les den her.

Kajakk-klubben på Hitra fanget stadig nye interesserte – bli med på tur

Leder i Hitra Padleklubb, Mette Mari Svendsen trår spent ombord i de splitter nye kajakkene til Hitra Padleklubb. Dette er de nye kurs-kajakkene som vi skal bruke helga 5-6 mai. Da er det nybegynnerkurs, sier Svendsen til avisa hitra24.

Lyst til å lese hele saken? Les den her.

Bewi utsatte byggingen av isoporfabrikk på Jøsnøya

Når Lerøys nye laksefabrikk åpner opp på Jøsnøya, skal 70% av all fisketransport skje i plastkasser for gjenbruk. Med bare 30% isoporkasser gir ikke dette nok grunnlag for å komme igang med kasseproduksjon av isoporkasser på Jøsnøya nå. Bewi ber nå om tillatelse til å føre opp en midlertidig lagerhall.

Lyst til å lese hele saken? Les den her.

Tippepenger ga store beløp til lokale lag og organisasjoner

I disse dager utbetaler Norsk Tipping 374.215  kroner til 44 mottakere av Grasrotandelen på Hitra. Pengene er spart opp i 2017 og det er spillerne selv som er avsender av pengene. Dolmøy IL var største mottaker på Hitra i 2017 med 58.456 kroner. Se hele lista lenger ned.

Lyst til å lese hele saken? Les den her.

Knarren fylte 25 år – stor jubileumsfest på Ulvøya

Klokken 18:00 løftet toastmaster Olaus Selvaag glasset og ville utbringe en skål for Emma Berge og for restauranten Knarren. Akkurat slik toastmaster Olaus Selvaag åpnet restauranten Knarren klokken 18:00 for nøyaktig 25 år siden. Bli med på Knarrens 25 års jubileum.

Lyst til å lese hele saken? Les den her.

Bogøs kiosk var til salgs – Alpha security fikk kjøpe den til slutt

Vaktselskapet Alpha Security trakk til slutt det lengste strået i kampen om kjøp av gamle «Bogøs kiosk» på Jøsnøya. – Vi er utrolig fornøyde med at vi nå skal få bygd opp vår egen hovedbase i øyregionen, sier en av de to eierne av Alpha, Rune Vitsøe, etter at formannskapet i dag bestemte seg for å gi selskapet tilslaget. Den andre eieren av vaktselskapet er Roger Reitan.

Lyst til å lese hele saken? Les den her.

Joker Knarrlagsund skal utvide – slik blir de nye lokalene

Det er stor byggeaktivitet i lokalene til Joker Knarrlagsund og daglig leder Silje Bjørstad viste Hitra24 de første tegningene av den nye butikken. – Vi trenger mer plass, enkelt og greit. Ny butikk håper vi skal være klar til begynnelsen på juni, sier daglig Silje Bjørstad.

Lyst til å lese hele saken? Les den her.

Indiana åpnet hørselklinikk

Audiografen Indiana Einarsdottir er glad for å endelig være i gang og i dag åpnet dørene med kake, kaffe og mange gjester. – Mange har tatt kontakt og mange er glad for at vi har audiograf på Hitra igjen, sier Einarsdottir.

Lyst til å lese hele saken? Les den her.

Hitterkvelden 2018 – fullsatt sal og mange gjeve priser

Hitterkveld kom i gang presis kl 18 og det var en stolt ordfører Ole Haugen som kunne åpne opp for kveldens festforestilling og markering av 10-årsjubileum til en fullsatt sal. – Det er stor stas å ønske alle velkommen til en slik festkveld sa ordføreren før han overlot ordet til kveldens konferansiererne Laila og Rokas. Showet er i gang.

Lyst til å lese hele saken? Les den her.

Se om kvelden prisvinnere her:

Fire ungdomspriser utdelt

Næringsprisen tildelt El-konsult

Frivillighetsprisen tildelt Kjersti Rønningen

Årets kulturpris tildelt den populære Trekkspillklubben

Ingolf Jektvik fikk kommunens ærespris

Tre nye Hitra-ambassadører utnevnt under Hitterkvelden

Se bildene fra Hitterkvelden

Hitraungdom med i musicalsuksess på Guri Kunna

Hitterværingene Helle Glørstad (t.v), Brage Aleksander Ulvan Lervåg og Mia Broholm var en av de mange elevene ved Guri Kunna som etter tre intense forestillinger av musikalen «Hamilton» kunne puste lettet ut søndag kveld.

– Jeg vil ikke at det skal ta slutt sa Aleksander, som spilte USAs første president George Washington, etter at de hadde mottatt trampeklapp fra en nesten fullsatt sal.

Lyst til å lese hele saken? Les den her.

Hundeklubben med dressurkurs for valper – eller var det for hundeeierne

Running Mini Labradoodle

Hitra og Frøya Hundeklubb arrangerte i helga valpekurs. Kurset gikk over to dager og høstet trampeklapp under oppsummeringen søndag ettermiddag. – Vi håper å kunne få Marianne tilbake til et kurs i hverdagslydighet, sier nestleder i Hitra og Frøya hundeklubb Anne Grethe Johansen.

Lyst til å lese hele saken? Les den her.

Kjell Børø var uten bilskilt – igjen

Kjell Børø fra Hestvika etterlyser bilskiltet som han mistet i området Orkdal/Hitra-Frøya før helga. Dusør på 500 kroner utloves til den som finner skiltet. Nå er det borte for andre gang.

Lyst til å lese hele saken? Les den her.

Ansnes Brygger tok «take-away-menyen» til nye høyder – på Hitra tak

Vi i Hitra 24 ble med kokken Henrik opp den snirklete veien til Eldsfjellet, med bilen full av kveite, trøffel-potetmos, smørstekte grønnsaker og stekt chorizo med løk. Her er Ansnes Bryggers «Take away, far away»

Lyst til å lese hele saken? Les den her.

Anne Karin Sætherbø har holdt det gående som frisørdame lenger enn noen

Anne Kari Sætherbø er frisørdame av den gamle gode sorten. Her er det hjemmebakte kundekaker på bordet til hver eneste kunde. – Det har hun hatt siden jeg begynte som kunde hos henne i 1956, sier en dame og tar av seg i det hun setter seg til vasken. Bli med inn i «salongen».

Lyst til å lese hele saken? Les den her.

På Knarrlagsund skole levde de seg tilbake til 60-tallet – bokstavelig talt

Det var en flott gjeng som tok oppstilling i gymsalen ved Knarrlagsund Oppvekstsenter i dag, for å foreviges slik som de trolig ville sett ut en vårdag i 1960. Bli med inn til skolen som i dag åpnet sin nærmiljø-uke «på vintage vis» med eggedosis og kurs i å danse twist.

Lyst til å lese hele saken? Les den her.

 

 

 

Annonser

Les også