I Arkivet med Kim 5 – MS Agdenes

Publisert: 3. mars 2018 6:30. Sist oppdatert: 14. juni 2018 12:46

Del på sosiale medier:

  • 4
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det er helg og i Hitra 24 er det klart for et nytt klipp i serien Arkivet med Kim. Denne gang er det gamle ærverdige "Agdenes" som blant annet anløper Ansnes. Kos dere med den gamle filmen God helg til alle og kos dere med den gamle filmen

Annonser

MS Agdenes

ble bygd i 1953 på Trondhjems mekaniske verksted for Fosen Aktie-Dampskibsselskab.

1952 Bygget som AGDENES av Trondhjems Mek. Verksted, Trondheim for Fosen Aktie-Dampskibsselskab, Trondhjem.  Sjøsatt 20/10.
1953 Levert i mai. I rute på Trondheim-Hitra-Frøya.
1963 Kolliderte 04/03 ved Lensvik med MS VIPO som sank.
1971 Solgt i juli for NOK 125.000 til Magro Brothers Co. Ltd, London, England. 

Kim trodde på drømmen

Det finnes mange eksempler på at lidenskapen for kunst lett kan gå fra å være en aktiv hobby til å bli en livslang oppgave med å gjøre kunsten om til levebrød. Få har imidlertid ofret så mye for å dyrke sitt kreative fagfelt som Kim Jektvik fra Melandsjø. Kim lever og ånder for filminteressen og har flere ganger gjort seg bemerket for sin videokunst både her hjemme og i Norge forøvrig. I dag driver Kim firmaet Videomagi og fra sitt studio i Trondheim har Kim gjort levebrød av sitt livs største interesse Film, animasjon og 3d.

Et dykk i arkivet

Kim hadde tidlig tilgang på godt videoutstyr og gjennom unge år brukte han kamera mye og flittig. Mange lange timer har det også blitt med å spille over analoge filmer til digitale klipp, noe som samlet sett har blitt litt av et videoarkiv med stor størrelse.  Vi i Hitra 24 har vært så heldige å få dykke ned i arkivet med Kim og derfor vil vi i denne serien presentere små og store begivenheter i levende bilder.

Har du filmklipp liggende vil vi gjerne komme i kontakt med deg

Vi vet det er mange som sitter på unike, gamle filmklipp fra Hitra. Har du det vil vi gjerne komme i kontajjt med deg slik at vi sammen med Kim kan se om dette er noe vi digitalisere og legge ut her på våre tilbakeblikk.

Ta gjerne kontakt med oss i redaksjonen på mail. tips@hitra24.no

Les også