I arkivet med Kim#2 – Dolmen by

Publisert: 13. februar 2018 18:10. Sist oppdatert: 14. juni 2018 12:46

Del på sosiale medier:

  • 15
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Kim har på nytt funnet en skatt i arkivet og i dag får Hitra24´s lesere bli med på en unik tur rundt i Dolmen by slik den opprinnelig så ut en gang på 50 tallet.

Annonser

Kim trodde på drømmen

Det finnes mange eksempler på at lidenskapen for kunst lett kan gå fra å være en aktiv hobby til å bli en livslang oppgave med å gjøre kunsten om til levebrød. Få har imidlertid ofret så mye for å dyrke sitt kreative fagfelt som Kim Jektvik fra Melandsjø. Kim lever og ånder for filminteressen og har flere ganger gjort seg bemerket for sin videokunst både her hjemme og i Norge forøvrig. I dag driver Kim firmaet Videomagi og fra sitt studio i Trondheim har Kim gjort levebrød av sitt livs største interesse Film, animasjon og 3d.

Et dykk i arkivet

Kim hadde tidlig tilgang på godt videoutstyr og gjennom unge år brukte han kamera mye og flittig. Mange lange timer har det også blitt med å spille over analoge filmer til digitale klipp, noe som samlet sett har blitt litt av et videoarkiv med stor størrelse.  Vi i Hitra 24 har vært så heldige å få dykke ned i arkivet med Kim og derfor vil vi i denne serien presentere små og store begivenheter i levende bilder.

Her er andre episode «I arkivet med Kim»

I dag får Hitra24´s lesere bli med på en unik tur rundt i Dolmen by slik den opprinnelig så ut en gang på 50 tallet. Underveis i filmen har kim klippet inn informasjon om den store attraksjonen som Dolmen by faktisk var på den tiden. Dolmen by er en miniatyrutgave av flere kjente steder på Hitra , opprinnelig et hobbyprosjekt etablert av Johan Hopsø i 1957 , men prosjektet vokste seg etterhvert langt ut over det. Den 14. juli 2007 kunne byen markere sitt 50-årsjubileum men byporten har ved flere anledninger vært ute av øya før den kom tilbake hit igjen i 2001. I dag befinner byen seg hos Dolmsundet Hotell men er etter det hitra24 kjenner til ikke åpen for publikum.

 

Les også