En fornøyd gjeng konstanterer at rent vann er ankommet Tranvikan gjennom den nye vannledningen fra Fillan. Fra venstre: Entreprenør Kevin Nordbotn, avdelingsgleder for vann og avløp i Hitra kommune, Øivind Johansen, prosjektleder Tranvik Vannlag Sigrid Hanssen og byggeleder Jørgen Olsen.

- Vi skal feire hver enn vanntilkobling sier Sigrid

Endelig kom det reint vann til Tranvikan

Publisert: 30. november 2018 16:23. Sist oppdatert: 2. desember 2018 11:02

Del på sosiale medier:

  • 111
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Tre menn med signalgule jakker står klar når primus motor for vannprosjektet i Tranvikan, Sigrid Hanssen samler hele gjengen i fjæresteinene ved Tranvikan. - Nå er vi klare for å sette på vann og skjekke at alt er i orden med hovedrørene, forteller de alle fire. Og i løpet av fredag kunne den første primitive vannkanna fylles med friskt og rent vann. - Nå er jeg klar for å feire hver en vanntilkobling framover sier Sigrid Hanssen fra Tranvik Vannlag.

Annonser

Skal skåle i rent vann for hver tilkobling

Overalt ser vi tegn etter omfattende anleggsvirksomhet med grøftegraving og vannkummer. Det har vært ei spennende tid for prosjektleder Sigrid Hanssen som bor like oppom ilandføringen av vannledningen som har buktet seg over Fillfjorden de siste ukene. Kommunen har sørget for å legge sjøvannsledning fra Fillan vannverk og til mottaket der Tranvik Vannlag tar over arbeidet med å spre sprudlende vannglede i tida framover til sine over 60 abonnenter.

Det er KN Entreprenør som har hatt entreprisen med å legge ut sjøledningen fra Fillan og de siste ukene har Seløy Undervannsservice jobbet under optimale forhold med å senke det lange vannrøret trygt på havets bunn mellom de to stedene.

– Det har vært kjempevær i denne perioden forteller byggeleder Jørgen Olsen som har passet på at alt har gått greit for seg. Med vindstille og oppholdsvær fikk entreprenøren heldigvis gode arbeidsforhold og alt har gått etter planen, forteller han mens vi ser på rørkoblingene nede ved sjøen i Tranvikan.

Nå er det like før vannet skal settes på trykk og koblingene skal skrus opp slik at rent og sprudlende vann strømmer gjennom de nylagte rørene som er gravd ned bortover jorder og marka i Tranvikan. Når alt er sjekket og funnet i orden av mannfolka som er her markere denne dagen, er det like før Sigrid kan fylle rent drikkevann i champagneglasset, ikke noe kan være bedre enn det på en slik dag.

Entreprenør Kevin Nordbotn, avdelingsgleder for vann og avløp i Hitra kommune og byggeleder Jørgen Olsen.

– Jeg tror vi får til å koble på de første husstandene nå like før jul, og så vil arbeidet med tilkobling komme steg for steg mellom de ulike tilkoblingspunktene sier en overlykkelig og entusiastisk dame som er langt mer opptatt av rør og vann enn de fleste av oss er til daglig.

Innen 1. august neste år skal alle de 60 husholdningene som har tegnet vannabonnement ha rent vann i kranene, og det skal markeres hver gang en ny vannkumme er klar for å åpnes inn mot husene forteller en oppglødd Sigrid Hanssen, som mange mener skal ha æren for at at dette lar seg realisere.

– Totalt vil vi med dette prosjektet gi rent vann til over 200 personer, mener Sigrid når hun tar en røff opptelling langs vanngrøfta. I dag er det det ene prosjektet med Hitra kommune sin vannlevering hit som feires, og prosjekt to er Tranvik Vannlag sitt vannfordelingsnett som skal føre vannet fram til hver enkelt. Totalt sett har vi en kostnadsramme på 14 millioner eks mva på bare denne delen, mye penger sier Sigrid Hanssen som er prosjektansvarlig for denne delen av vannverket.

Drakk fra kanna i dag

Fredag ble det satt vanntrykk på de første rørene og slik blir det ei ukes tid nå, der de vil sjekke at det er gjort godt arbeid. Entreprenøren på landsida er representert med Asgeir Sandstad som fyller vannkanna rett fra koblingen og er den første som får æren av å smake på en vidunderlig drikke – rent springvann, akkurat i dag er det neppe noe som smaker bedre.

Gravearbeidet på land i regi av AF Hitra VA og Fiber som er arbeidsfelleskapet på denne jobben, består av selskapene BRH Anlegg og AHS-maskin. De legger ned både vannrør og fiberkabler til bygda som tidligere ikke hadde hverken rent vann eller nettforbindelse med omverdenen. Nå råder det positiv glød langs hele strandlinja der folket bor og de gleder seg over hver meter med grøft som fylles med nye rør og kabler.

Avdelingsgleder for vann og avløp i Hitra kommune, Øivind Johansen og prosjektleder for Tranvik Vannlag, Sigrid Hanssen er kjempefornøyd med framdriften i arbeidet så langt.

– Dette er nok den beste julegaven vi kan få sa en beboer nylig da det ble klart at kranen åpnes nå før jul, forteller Sigrid. Noen kan feire julegaven i år, mens andre får vente til neste år, men jeg skal sørge for at hver vanntilkobling skal feires og jubles over nærmest sprudler den ellers så sindige dama over av glede når det blanke vannet kommer.

Annonser

Les også