Veteraner med kjennskap til gamle båtmotorer skapte nytt liv i Aukas motorsamling som var kommet til Hopsjø.

Hitra24s årskavalkade

I mai fikk disse sakene stor oppmerksomhet

Publisert: 30. desember 2018 14:56.

Del på sosiale medier:

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Mai var preget av 17. mai-feiring, men mye annet skjedde også. Blant annet kjøpte forretningsmannen Lasse Høyem opp to av de største byggene i Fillan. Møt mange vi besøkte og spesielt 96-årige Karolina Utseth imponerte med over 460 bunader som hun hadde sydd i sitt lange liv. Se på sakene og kos deg med dem.

Annonser

Ola serverte hele 556 middager på ei helg

Mai er ei travel tid for mange, men få «har så mange konfirmanter» som Ola S Bræk ved Ansnes Brygger. I helga serverte Ola middag i hele syv konfirmasjoner, 556 middager for å være eksakt. – Ei travel men veldig trivelig helg, sier Ola til avisa Hitra 24.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Møt arbeidsmaurene fra Dalpro som sørger for at det er fint og ryddig i sentrum

Ivrige arbeidere med kost og hakke, spade og søppelposer gikk til åtak på Fillan Sentrum i dag. – Vi elsker jobben vår og nå blir det feiende flott til 17 mai, sier Håvard Søbstad i dalpro AS

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Monica Bollandsås vil bygge vannbrønner i Afrika

Sleng en slant ut i brønnen och ønska deg nånn ting synger Svenn Ingvars, men denne gangen kommer ordene i motsatt rekkefølge. Her er det slanten som skal bygge brønnen, og ønskene er simpelthen vann. Den som skal bygge brønnen heter Linda Bollandsås og brønnen bygger hun i Afrika.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

En imponerende lekter kom til Åstfjorden – på den skulle de bygge brufundamenter

Forrige uke kunne Statens Vegvesen invitere til befaring på deler av de nye delene av Lakseveien som sakte men sikkert dukker opp inni Snillfjord. Det mest synlige de siste dagene er den 140 meter lange lekteren BoaBarge 33 som ankom Åstfjorden sist lørdag. På den skal de to midterste brufundamentene bygges før de skal på havbunnen.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Politiet med rekordbeslag av førerkort og fartsbøter i storkontroll

Dagens UP-kontroller i samarbeid med lokalt politi på Hitra og Frøya førte til seks førerkortbeslag og 30 fartsbøter og en anmeldelse. – Det kjøres alt for fort av noen få, og det er veldig høye fartsoverskridelser i enkelttilfeller sier UP-sjef Tor Magne Kalland til lokalavisa Hitra24 etter kontrollen i kveld.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Sara og Ina fant flaskepost i fjæra

Under skolens strandryddedag mandag fant 7. klassingene Sara Løvenius (t.h) og Ine Sofie Gustad en flaskepost liggende i fjæra. – Det lå et brev inni flaska vi fant den i og vi ble nysgjerrig på hva dette kunne være. Nå skal vi prøve å se om vi får tak i jenta som sendte denne flaskeposten sier de to ivrige jente på Fillan skole.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Lovte bedre skilting fra E39 etter at flere hadde kjørt feil når de skulle til Hitra

Etter at den nye avkjørselen til FV714 ble endret etter at E39 ble lagt om er det mange bilister som ikke har merket denne tydelig nok og kjørt videre. Det har vært flere klager på dette og nå kan leder for hovedutvalg vei i fylket Gunn Iversen Stokke (Sp) fortelle Hitra 24 at det kommer opp ny og tydeligere skilting i løpet av mai.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Utrykningspolitiet fortsetter med store beslag – fasit: 4 førerkort og 28 bøter på en dag

Utrykningspolitiet har hatt store styrker samlet i øyregionen og langs Lakseveien FV714 tirsdag og i dag onsdag. Fasiten fra tirsdagens kontroller var nedslående, og det endte ikke bedre i dag heller. Fasiten innrapportert i ettermiddag er fire førerkortbeslag og 28 forenkla forelegg, samt en anmeldelse av sjåfør som ikke aksepterte fartsbot på stedet. – Det kjøres alt for fort i hele dette området sier politiførstebetjent Bjørn Trettøy i UP425.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Da Statens Vegvesen hadde kontroll i to dager ble det flere kjøreforbud

Inspektørene Harald Ekremsæter (t.v) og Trond Sandvik fra Statens Vegvesen kontrollerte mange kjøretøy under sin todagers kontroll på Hitra.

Statens Vegvesen har vært to dager i øyregionen på utekontroll med spesielt fokus på store kjøretøy og varebil og personbiler med henger. – Vi kontrollerte 40 sjåfører og det ble litt for mange vi stoppet som hadde brudd på transportløyvet sier leder for kontrollen, inspektør Harald Ekremsæter (t.v) til Hitra 24.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Anders Jektvik lanserte sin nye musikkvideo og Hitra24 tok en prat med han

Anders Jektvik har sluppet sin nyeste musikkvideo med tittelen «Svale». – Denne sangen er veldig inspirert av en sang som heter Bluebird av Mark Knopfler forteller Anders i forbindelse med lanseringen i dag. Det var vel der jeg fikk ideen å bruke slike bondegård metaforer, sier han til Hitra 24.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Varmen kommer og med den fylles isdiskene – vi møtte Johan Egil som fyller dem alle

Få har like stor kompetanse på iskrem som Johan Egil Grønnskag, sønn til «IS Petter» som begynte å forsyne Hitra med iskrem allerede i 1959. – Nå er fryserne fulle til nasjonaldagen 17 mai, sier isbilsjåfør Johan Egil.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Møt 96 år gamle Karolina som har sydd over 450 bunader

Med 450 bunader, 60 korpsuniformer og en haug med kjoler på samvittigheten, har de færreste mer kjennskap til 17. mai enn 96 år gamle Karolina Holthe Utseth.- Jeg har fått kommentarer på at jeg ikke har arbeidet, men «bare har sittet her å sydd hele mitt liv». Nå er jeg 96 år og det å sy er mitt livsverk. Møt sydame Karolina.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Ziprace 2018 – ribkjøring til Lofoten

Tirsdag morgen går endelig propellene på Olas blodrøde Mercury 350 i vannet og kursen settes rett nordover. Lille Zip har fått smaken på kaldere sjøvann igjen og det er bare å holde seg fast. – Vi gleder oss sier Ola,bare dager før Ziprace 2018 går av stabelen. Dette er båttur for de store gutta.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Tradisjonsrike Tonningen Rundt trakk 387 turgåere

Hele 387 turgåere gikk til Tonningen på pinsedagen i over tyve grader og stekende sol.
– 387 er et godt antall, tett på rekord, sier Erling Svankild på vei ned fra Tonningen, etter å ha tatt turen 41 år på rad.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Lasse Høyem starter en av flere næringskjøp dette året – han overtar Hjorten kjøpesenter og har store planer

Tirsdag 8. mai feiret Hjorten kjøpesenter sitt 15-årsjubileum. I dag ble det kjent at alle eierne av senteret har solgt seg ut til investeringsselskapet KI Investeringselskap AS som er eid av Lasse Høyem, mest kjent på Hitra for å ha investert stort i utvikling av Knarrlagsundbedrifter. Nå tar han et stort grep om aktiviteter i kommuneseneteret Fillan også.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Fire fulle hurtiggående båter tok  løs fra Ansnes – ravnen «Zip» har fløyet

Presis klokken 08:00 legger fire «sorte ravner» forsiktig ut fra Ansnes Brygger. Det er stille før stormen, de kvesser bare klørne, før det med et BULDRER i en kraftpakke på 800 hestekrefter. Ziprace er i gang, det er tid for å jakte bølger.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Båtbygger Enrico Vassdals flaggskip Aluxmarin

– Har du lenge lett etter båt, men ikke funnet noen med særegent design og aluminiumsbåtens praktiske egenskaper. Kanskje er dette båten for deg?, spør Enrico Vassdal. Gründer, båtbygger og sist men ikke minst hitterværing. Hjernen bak designbomben Aluxmarin AX-19 F. En båt for deg som vil ha noe annerledes.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Ragnar og Anne Lise Volden selger livsverket sitt – Naz Perwer

Sytten år etter at han åpnet dørene for Mathuset Naz Perwer er 73-åringen Ragnar Volden klar for å bli pensjonist på heltid og overlate roret til nye eiere av et ferdig utbygd restaurant- og ferieanlegg midt i leia. – Har du lyst til å komme til dekket bord, står det klart for nye drivere sier den aktive ildsjelen som har bygd opp stedet på Hemnskjela sammen med kona Anne Lise.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Møt Hitras hallodame i front – Oddveig på Cafe Sjøsprøyt

Når du kommer til Hitra så er det Oddveig Strand Nyvold som hilser deg velkommen i disken på Cafe Sjøsprøyt. Ja, og blir du ikke i godt humør av det, så kan du bare dra igjen. Her er det god mat og lokalt øl. Nå kan de skilte med søndagsmiddag også. – Mange har spurt om det, og nå har vi fått det istand. Her er det buffet hver søndag i tiden fremover, sier Oddveig Strand Nyvold. Hitras hallodame i front.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Lasse Høyem kjøper sin andre forretningsgård i Fillan på samme måned

– Sammen med barn og barnebarn kan jeg bekrefte at gården er solgt. Torsdag er det overtakelse, sier Magnar Karlsen til avisa Hitra 24. Knarrlagsund Invest med Lasse Høyem i spissen kjøper nok en viktig del lav Fillan sentrum.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Møt veteranene som får liv i gamle båtmotorer på Hopsjøbrygga

Fv: Jarle Sirivik, Svend Karlsen, Ivar Aunvik, Svend Ola Rønning, Torbjørn Kvalvik, Ragnar Kjølsø, Jarle Pedersen

Eldre menn ble til små barn igjen, der de flokket seg omkring gamle «Union» på syv og en halv hestekreft. Båtmotoren fra 1945 startet og gikk selv bortover kaikanten nede ved fabrikken på Hopsjøbrygga, for der holder nemlig motorgutta til. – Gi´n en liten ein no, så kjæm´en, sier Jarle Sirivik og sannelig fikk han rett.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

Hyggekveld på Melandsjø omsorgssenter skapte stor stemning

Velferdsrådet på Melandsjø omsorgsenter inviterte alle eldre i bygda til hyggekveld der trivselsfaktoren var satt i høysetet. Her ble det servert høye smørbrød, hjemmelaget kakao og ikke minst var nok trekkplasteret denne fine sommerkvelden minikonsert med sangkoret Hitterklang. – Jeg tror alle gikk både mette og fornøyde hjem etter denne hyggestunda sier leder for velferdsrådet Ann Kristin Floor.

Vil du lese hele saken. Trykk her.

 

 

 

 

Annonser

Les også