Det var to patruljer fra UP som gjennomførte kontrollen torsdag kveld.

Ingen førerkort røk under torsdagens tre-timerskontroll

Publisert: 23. august 2019 10:08.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Utrykningspolitiet gjennomførte en adferdskontroll på Lakseveien ved Ålitunnelen utenfor Krokstadøra torsdag kveld. Det var to patruljer fra UP som i løpet av tre timer mellom 20 og 23 sjekket bilførere for rus, samt at de hadde fartskontroll på stedet.
- Må si oss fornøyd i og med at ingen ble stanset for rus, og ingen førerkort røk, sier operasjonsleder Svein Helgetun i Trøndelag politidistrikt.

Annonser

Varslet flere kontroller

Politiet lokalt varslet flere kontroller etter at det de ved flere kontroller i øyregionen hadde opplevd det de kaller for aggressiv kjøring med høye hastigheter. Det har ved flere av de siste kontrollene ikke tatt lang tid før både ett og to førerkort har blitt inndratt på grunn av råkjøring.

Torsdag kveld var det to patruljer fra Utrykningspolitiet som valgte en lengre kontroll på nyveien utenfor Krokstadøra. Her var det ruskontroll og laser på fart. I etterkant sier politiet seg fornøyd med resultatet og ser en bedring.

– Det var hele 67 bilførere som ble stanset og måtte ta testen for ruskjøring. Det var gledelig nok ingen som gjorde utslag her og alle kunne kjøre trygt videre, forteller operasjonslederen.

Fornøyd med at ingen førerkort røk

Fartskontrollen som ble gjennomført ved Ålitunnelen i Snillfjord ble også gjennomført uten at noen førerkort røk denne gangen. Det er nesten mot normalen når det er fartskontroller langs Lakseveien.

– Her ble 11 bilførere stanset etter at de var blitt målt til hastigheter over det lovlige 80 km/t, og den høyeste hastigheten torsdag kveld var på 106 km/t, noe som resulterte i en saftig bot. Men ingen førerkort røk, så det virker som hyppige kontroller og oppmerksomhet i media hjelper på å få ned farten, sier en fornøyd operasjonsleder Svein Helgetun etter torsdagkveldens kontroll med UP langs Lakseveien.

Annonser

Les også