Eldbjørg Broholm er daglig leder ved Hitra Frivilligsentral og har sammen med frivillige gjort klart for en felles julaftensfering for mange som søker fellesskapet denne dagen. - Nå er alt klart for noen hyggelige timer sammen på julaften, sier Eldbjørg dagen før dagen.

Frivilligsentralen åpner dørene for en felles julefeiring

– Ingen som ikke ønsker det, skal behøve å sitte alene på julaften.

Publisert: 23. desember 2018 23:02.

Del på sosiale medier:

  • 200
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Lille Julaften sitter Eldbjørg Broholm iherdig opptatt med julepapir og et drøss med pakker som pakkes sirlig inn til de som har valgt å feire julaften på Frivilligsentralen i år. "Ingen som ønsker det, skal behøve å sitte alene på julaften" er mottoet for Frivilligsentralens julefeiring.
- I år er det 52 personer som har meldt seg på og nå er alt klart for å ta i mot julegjester til mat, juletregang og pakkeutdeling og litt underholdning sier Broholm mens hun viser oss de fint oppdekte bordene som står klar.

Annonser

Frivilligsentralen har i alle år siden sentralen ble startet, arrangert julaftensfeiring for de som ønsker en noe annerledes julaftensfeiring. Slik blir det også i år.

Ingen skal behøve å sitte alene

I løpet av disse årene er det mange som har deltatt av forskjellige årsaker. Noen begynner å bli godt voksne og har sine nærmeste langt unna Hitra. Og å reise på denne årstiden er ikke like attraktivt. Så i stedet for å sitte alene, velger de å delta på Frivilligsentrales julaftensfeiring.

– På Hitra har vi over en lengre periode fått mange nye hitterværinger. Dette er både flyktninger, arbeidsinnvandrere og andre nyinnflyttere som ikke har familie og venner her ute. Mange av disse synes det er hyggelig å komme sammen i fellesskap her, forteller Broholm.

De senere årene har også de som er i beredskap fra Redningsskøyta, ambulansen, politiet og drosjesentralen vært invitert og deltatt når det har passa slik forteller hun. En flott blanding av personer er samlet i fellesskap.

God gammeldags julefeiring

På Hitra Frivilligsentral sin julaftensfeiring, er det en god gammeldags feiring. Her starter de med julegløgg påfulgt med middag, dessert og kaker. Deretter er det opplesing av juleevangeliet. Gang rundt juletreet er også en tradisjon, og kanskje kommer julenissen innom en tur også.

– En annen artig tradisjon som er blitt til i løpet av årene, er at alle de som er «nye» må synge en julesang. Til stor glede for alle andre som er tilstede selvfølgelig, humrer Eldbjørg som selv deltar aktivt under disse julefeiringene.

Stemningen på Frivilligsentralens julaftensfeiring er lett og munter og dette skal være et sted for mange som også synes denne kvelden kan være litt tung av ulike årsaker.  På Frivilligsentralen er det et lite pusterom fra dette i samvær med andre. Lille julaften er alt klart for å ta imot gjestene til klokka 16 på julaften og deretter blir det noen timer i sosialt samvær og glede for alle.

– Vår trofaste frivillige Malfrid Knutshaug, har sørget for at maten er ordnet så da er vi sikre på at det blir bra. Det er bare for oss som er her denne dagen å gjøre klar sausen og da skal vi ha mye god fløte i den, sier Eldbjørg som gleder seg til å ta imot alle julaftensgjester.

Ingen som ønsker det, skal behøve å sitte alene på julaften, derfor er Frivilligsentralens feiring et godt og inkluderende arrangement for mange hitterværinger. God jul til dere alle.

Les også