Inviterer til flerkulturell gudstjeneste

Internasjonal samling i Hitra kirke på lørdag

Publisert: 14. juni 2018 9:04. Sist oppdatert: 14. juni 2018 9:04

Del på sosiale medier:

  • 22
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Både hitter- og frøyasamfunnet er i senere år blitt «smeltedigler» hva språk, kultur og nasjoner angår, spesielt i skolene. Denne uka har Hitra kommune stort fokus på det flerkulturelle samfunnet vi har her ute. Lørdag inviterer også kirkekontoret til flerkulturell gudstjeneste i Hitra kirke.

Annonser

Historisk begivenhet

Lørdag 16. juni kl. 12 har alle hitter- og frøyværinger sjansen til å være med på en liten historisk hendelse Hitra kirke. Det blir flerkulturell gudstjeneste med påfølgende kirkekaffe i forsamlingshuset på Melandsjø. Her blir absolutt ulike smaker på mange vis, ikke bare med kaker av ulik nasjonalitet under kirkekaffen, men også i språk, drakter og liturgiske ritualer under gudstjenesten.

Kirkevergen opplyser til Hitra 24 at Birgittasøstrene som er katolske nonner på Tiller i Trondheim, kommer. Det samme gjør Hadush Habteweldi, eritreisk diakon på Frøya og Hitra, og Wondwosen Mengesha – etiopisk prest i Trondheim. Sammen med soknepresten på Frøya, Knut Torfinn Øydna, kantor Silvio Krauss og diakon Maria Anonsen, ønskes alle hjertelig velkomne til Hitra kirke denne dagen.

Innslag fra ulike kirkesamfunn

Kirkeverge Hege Terese Myhren inviterer sammen med mange ulike kirkesamfunn til Økumenisk gudstjeneste i Hitra kirke på lørdag kl 12

– Det er Hitra kirkelige fellesråd som inviterer til flerkulturell gudstjeneste på lørdag kl 12. Sammen med sokneprest Knut Torfinn Øydna på Frøya, som har hovedansvaret i Hitra kirke denne dagen, tror vi at det blir en fin og annerledes opplevelse for alle som tar turen til kirka og som vil være med på kirkekaffen i forsamlingshuset etterpå sier kirkeverge Hege Terese Myhren på Hitra.

Her blir det bl.a. portugisiske kaker, polsk og eritreisk bakst, og ei «skuffkak» eller to av norsk opprinnelse. Kaffe og te hører med til småpraten rundt bordene, og kanskje blir det en liten sang fra Carpe diem i løpet av kaffestunden også kan kirkevergen fortelle i forkant av denne historiske hendelsen.

Smeltedigler

Både hitter- og frøyasamfunnet er i senere år blitt «smeltedigler» hva språk, kultur og nasjoner angår, spesielt i skolene. Når Hitra kommune og Hitra frivilligsentral har invitert til møtene med tema «fra INNvandrer til INNbygger» denne uka, er det naturlig at kirka deltar og følger opp, mener Myhren. – For med stor innvandring fra andre nasjoner, mer enn 60 nasjoner er representert på Hitra, vil også mange ha ulike trosretninger enn hva vi i mange generasjoner har vært vant med i samfunnet vårt poengterer hun.

Dette har vi ikke gjort før

– Med stor forskjellighet og mange fremmedspråk blant oss, er salmene i gudstjenesten kjente for de fleste, og de skal synges på engelsk, forteller kirkevergen. I tillegg blir det innslag av det internasjonale koret Harmundi i Gabriëla Lukassens ledelse, sanggruppen Carpe diem, som består av fire damestemmer og Familiekoret under kantor Silvio Krauss ledelse. – Her er altså noe for alle sanser, sier Myhren.

– Det er diakonen vår, Maria Anonsen, som i vinter tok initiativet til denne flerkulturelle gudstjenesten, og nå nærmer vi oss gjennomføring, sier kirkeverge Hege Terese Myhren. – Vi er spente alle sammen, dette er jo ikke noe vi har gjort før. Ja, vi ønsker alle riktig hjertelig velkommen til en noe annerledes gudstjeneste i Hitra kirke og kirkekaffe i forsamlingshuset etterpå, avslutter kirkeverge Hege Myhren som gjør de siste forberedelsene før lørdagens felles gudstjeneste.

Annonser

Les også