Kvinne skremt over skadeverket i eget hus

– Jeg husker alt fra kvelden, men sov etter at mennene kom tilbake om natta

Publisert: 18. februar 2020 13:14.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Politiet varslet i helga at de hadde fått inn anmeldelse av skadeverk i en bolig på Dolmøya. Kvinnen skal i følge politiet ha varslet om hendelsen lørdag ettermiddag og husker lite av skadeverket.
- Det stemmer at jeg sov, men det skyldes sykdom, og raseringen inne må være gjort etter at de to mennene som ble tatt for promillekjøring kom tilbake om natta. Jeg måtte til legevakta for å sjekke hva som hadde slått meg ut før jeg ringte politiet, forteller den fortvilte kvinnen som selv har tatt kontakt med Hitra 24 for å fortelle sin versjon.

Annonser

Kvinnen som ble utsatt for hærverket i sin bolig i helga er i bedre form etter helgas hendelse, men er fortsatt redd for at besøket skal komme tilbake.

– Døra er låst, og venner i nærheten er klare for å komme hit om noe skjer forteller en oppskaket kvinne til Hitra 24 etter helgas hendelse.

Forløpet for raseringen inne i huset mener kvinnen startet etter et besøk av to menn fredag kveld.

– En bekjent av meg ringte og spurte om han og en til kunne komme innom meg på fredag kveld, noe jeg sa ja til. Vi drakk litt alle tre, og en venn av dem skulle komme å hente dem utover kvelden for å kjøre dem hjem. De ønsket ikke bli med ham, så etter en stund reiste vennen igjen. Etter dette ble jeg veldig dårlig, og satt ute på trappa i nærmere halvannen time og prata med en venn på telefonen, forteller kvinnen om foranledningen til det som skulle bli en dramatisk opplevelse for henne.

I følge kvinnen gikk hun og la seg rundt halv tre om natta, og kort tid etterpå utløste husalarmen seg da ytterdøra ble åpnet.

–  Jeg står opp for å skru av alarmen, og forstår at de da skal reise da de har tatt på seg ytterklær. Tenker at noen kommer for å hente dem. Jeg tar en runde og skrur av lysene inne, og hører en bil utenfor, forteller hun om nattens hendelse.

Når hun titter ut av vinduet før hun legger seg igjen ser hun en bil som står i grøfta ikke langt unna, og hun ringer politiet som rykker ut og tar med seg begge mennene.

Les mer her: Promillekjøring endte i grøfta

I følge kvinnen ringer en av de to mennene litt seinere på natta og sier de står utenfor og har glemt noe. Hun slipper de inn, men er selv i så dårlig form at hun går rett til sengs igjen og sovner tungt umiddelbart.

Når hun står opp lørdag morgen er mennene borte, bilen som stod i grøfta er fjernet grøfta og det er masse rot og knuste ting overalt i stua samt veltede møbler.

Selv er hun i såpass dårlig form at hun velger å ringe legevakta for å kunne få komme til en sjekk og for å sjekke om hun kan ha fått i seg noe ukjent. Etter at hun kommer fra legevakta ringer hun politivakta rundt klokka 15 og forklarer at det er gjort skade på en rekke personlige eiendeler inne i huset. Etter avtale med politiet dokumenterer hun selv skadeverket med bilder og rydder opp, før politiet skal komme innom seinere.

Les mer her: Kom tilbake og raserte mens vertinnen sov

– Politiet kommer utpå kvelden og tar et avhør av meg, da hærverket anmeldes fra min side, sier kvinnen til Hitra24.

Huset er ikke rasert hverken innvendig eller utvendig i følge kvinnen, men det er ødelagt en masse personlige eiendeler og veltet og rotet en masse i stua. Selv er hun redd for at dette kunne være en hevnaksjon for at de to mennene ble tatt for promillekjøring da de forlot huset om natta.

Politiet har opprettet sak på hendelsen og etterforsker på vanlig vis fortalte operasjonsleder på søndag.

 

Annonser

Les også