Arbeiderne jobbet på toskift og jobbet både dag og natt gjennom helga for å bli ferdig. Foto: Hitra anleggsservice

Unngikk at det ble bare "rør"

Jobbet over syv hundre timer i helga for å ordne rørene

Publisert: 30. oktober 2018 12:00. Sist oppdatert: 30. oktober 2018 9:53

Del på sosiale medier:

  • 112
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Hitra Anleggservice har utført en kjempejobb med å grave og skifte rør i Fillan sentrum denne helga. Det var nødvendig etter at det ble påvist at de holdt på å bli sammenklemt av trykket over rørene.
- På tre døgn, fra fredag morgen til mandag morgen har vi totalt jobbet 700 timer på anlegget, forteller anleggsledelsen på sin facebookside.

Annonser

Mye mer en planlagt

Arbeidet som bestod av utskifting og legging av helt nye rør og kabler i sentrum, ble mye mer omfattende enn forutsett. I den gamle nyra som Fillan sentrum er bygd på gravde entreprenøren mye store steinmassser og det var ikke rart rørene kom i klem med gedigne steiner som lå like over.

Nå er alt dette skiftet ut, gravd over en halvmeter under rørene og alle kabler og nye rør er lagt sirlig på ei fin seng av sand. Etterpå er det lagt korrekt masse over og mandag hadde entreprenøren inspeksjon av alle rør med kamerakontroll for å forsikre seg at alt var bra og dokumentere arbeidet som er utført.

– Gjøvaag kjørte i dag kamerakontroll av de nye rørene og de hadde ingen avvik, forteller de mandag kveld.

I følge Hitra Anleggservice har mannskapet fra dem jobbet over 700 timer siden fredag morgen klokka 7 til mandag morgen klokka 7, tre døgn i strekk.

Foto: Hitra anleggsservice

– Arbeidet pågikk døgnet rundt med tolv mann på dagskift og ni mann på nattskift, opplyser entreprenøren. – Det ble lagt inn over fire hundre bilder i databasen vår for dokumentasjon og arbeidene ble utført  uten et eneste uhell.

Godt samarbeid med byggherren  – skryter av  egne ansatte

Underveis støtte entreprenøren på flere utfordringer i grunnen, men både løsningsorienterte ansatte og en byggherre som var på ballen tvert så var valg av løsning tatt på kort tid, forteller Hitra Anleggservice.

Det gjenstår noe arbeid som tas fortløpende ut i uka, og gangfeltet langs FV714 forblir stengt en stund da det under inspeksjon mandag ble avdekt flere dårlige rør og kummer.

– Med den gjengen som er ansatt i Hitra Anleggservice så er det ikke vanskelig å ta på seg slike jobber, skryter ledelsen av til alle ansatte i det de takker alle som bidro til at dette gikk så bra gjennom helga

Foto: Hitra anleggsservice

Annonser

Les også