Øysang og Nils Vang på keyboard fremførte sangen "Shanty på Genesaret sjø". Foto: Bjørg Reitan Bjørgvik

Julen synges inn i våre kirker

Julen synges inn i våre kirker

Publisert: 16. desember 2019 21:05.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

I førjulstida er det mange konserter og lokale sang- og musikkinnslag i våre kirker rundt på hele Hitra. Først ute i år var Kvenvær kirke der det tradijsonen tro var "Vi synger julen inn" med en rekke lokale aktører. God førjulsstemning ble det også.

Annonser

Kvenvær songlag, Øysang, ledet av Nils Vang og sanggruppa Fidelis, ledet av kantor Silvio Krauss, deltok sammen med det lokale bandet bestående av Arne Gabrielsen (gitar), Per Otto Sjølie (keyboard) og Oddvar Hermanstad (bassgitar). Ole Skåren på trekkspill, ledet Kvenvær songlag og sang selv både overstemme og andrestemme på flere av sangene.

Sanggruppa Fidelis bidro også under «Vi synger julen inn». Foto: Bjørg Reitan Bjørgvik

Blant annet fikk publikum høre Julekveld på Hawaii. Det er en godt kjent sjømannssang som ganske mange på Hitra helt sikkert kjente til for en del tiår siden. Sjølivet preget også en av sangene Øysang fremførte. Med sangen Shanty på Genesaret sjø, av Sveinung Hølmebakk, godt akkompagnert av Nils Vang på keyboard, fikk man også repetert litt kjent bibelhistorie.

Bandet under kirkekonserten bestod av Arne Gabrielsen, Per Otto Sjølie og Oddvar Hermanstad. Foto: Bjørg Reitan Bjørgvik

Arne Gabrielsen, Per Otto Sjølie og Oddvar Hermanstad var solister på hver sin sang. Publikum fikk høre kjente og ukjente julesanger i klassisk og mer moderne stil, på både engelsk og norsk. Heidi Fugelsøy ledet kvelden og fortalte blant annet om symbolikken i pynten på juletreet. Kvelden ble avsluttet med fellessang med Deilig er jorden.

Arve Espeseth og Eva Helsø i det nye Kvenvær og Sandstad menighetsråd spanderte kirkekaffe med pepperkaker, julebrød og julekjeks etter konserten.

Publikum fikk høre kjente og ukjente julesanger i klassisk og mer moderne stil, på både engelsk og norsk. Her er det Kvenvær songlag som opptrer. Foto: Bjørg Reitan Bjørgvik

 

Annonser

Les også